Hľadáte inšpiráciu na sladké veľkonočné pečivo? Vyskúšajte tieto fantastické tvarohové mini veterníky! Sú chutné, krásne a zvládne ich aj začínajúci cukrár.
Neviete, čím potešiť svojich blízkych na Veľkú noc? Upečte im tieto lahodné tvarohové mini veterníky. Sú ľahké ako pierko a zaručene si ich zamilujú.
Tvarohové mini veterníky
Ingrediencie:
- 150 g múka hladká
- 350 ml voda
- 150 g maslo
- 3 ks vajcia
- 1/4 lyžičky soľ
- 200 ml smotana na šľahanie od 33%
- 170 g tvaroh
- 50-100 g práškový cukor
Postup Prípravy:
- Príprava Cesta: Do vody pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a za stáleho miešania vypracujte jednotné cesto.
- Príprava Vajec: V miske rozmiešajte vajíčka so štipkou soli.
- Zmiešanie Cesta: Ešte teplé cesto začnite šľahať a postupne, po malých častiach pridávajte vajíčka. Vyšľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
- Tvarovanie a Pečenie: Cesto navrstvite do zdobiaceho vrecka a na plech vystlaný papierom navrstvite do tvaru venčeka. Rúru nastavte na teplotu 250 stupňov a pečte 10 minút (treba sledovať).
- Príprava Krému: Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.
- Dokončenie: Venčeky rozkrojte, naplňte krémom a sú pripravené na podávanie.
Tvarohové mini veterníky – Video recept:
Tvarohové veterníky sú perfektným dezertom na Veľkú noc. Sú chutné, ľahké a krásne. Určite si ich upečte a potešte nimi svojich blízkych.
Súvisiace články
Karamelové veterníky na Vianoce podľa mojej babičky: Sú vynikajúce a zvládne ich každý!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála PAZANDA ZAMIRA