Karamelové veterníky na Vianoce podľa mojej babičky: Sú vynikajúce a zvládne ich každý!

Karamelové veterníky na Vianoce podľa mojej babičky: Sú vynikajúce a zvládne ich každý!

Hľadáte dokonalý recept na karamelové veterníky, ktorý prežil generácie? Tento tradičný recept, ktorý sa v mojej rodine odovzdáva z pokolenia na pokolenie, zaručene oslňuje svojou autentickosťou a nezameniteľnou chuťou.

Objavte čaro storočného receptu na karamelové veterníky, ktorý mi predala moja milovaná stará mama. Táto sladká pochúťka, pripravená s láskou a starostlivosťou, je nielen kulinárskym zážitkom, ale aj cestou do minulosti, kde každý sústo odhaľuje históriu a tradíciu.

Recept na najlepšie karamelové veterníky

Ingrediencie

  1. Karamelový krém:
    • 4 lyžice cukru
    • 150 ml (⅔ šálky) 30% hustej smotany na varenie
  2. Pudingový krém:
    • 400 ml (1⅔ šálky) mlieka
    • 50 g (⅓ šálky) vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu
    • 4 lyžice cukru
  3. Veterníky:
    • 50 g (1¾ oz) masla
    • 200 ml (¾ šálky) vody
    • Štipka soli
    • 150 g (1¼ šálky) hladkej múky
    • 4 vajcia
  4. Dokončenie krémov:
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na karamelový krém)
    • 300 ml (1¼ šálky) 30% smotany na šľahačku (na pudingový krém)
  5. Karamel na namáčanie veterníkov:
    • 125 g (⅔ šálky) cukru
    • 45 g (1 ½ oz) masla
    • 75 ml (⅓ šálky) 30% smotany

Postup prípravy

  1. Karamelový krém:
    • Do hrnca pridajte 4 lyžice cukru a pripravte karamel.
    • Za neustáleho miešania pridajte 150 ml hustej smotany. Karamel prelejte do misky, zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť v chladničke.
  2. Pudingový krém:
    • V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok.
    • Zvyšok mlieka s 4 lyžicami cukru zohrejte vo veľkom hrnci. Po zohriatí pridajte rozmiešaný puding a miešajte, až kým nezískate hustý puding.
    • Puding prelejte do misky, zakryte fóliou (aby sa nevytvorila kožka) a nechajte vychladnúť.
  3. Veterníky:
    • Do hrnca dajte maslo, vodu a štipku soli. Varíme, kým sa maslo nerozpustí.
    • Pridajte múku a miešajte, až kým nevznikne cesto, ktoré sa lepí na dno hrnca.
    • Cesto nechajte vychladnúť neustálym miešaním v kuchynskom robote a postupne doň zapracujte vajcia.
    • Cesto vložte do cukrárenského vrecka a vytvarujte veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Pečieme pri 230 °C počas 10 minút, následne znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 10 minút.
  4. Dokončenie krémov:
    • Vyšľahajte 300 ml smotany na šľahačku, postupne do nej zašľahajte vychladnutý karamel.
    • Vyšľahajte ďalších 300 ml smotany a postupne do nej zašľahajte vychladnutý puding.
  5. Dekorácia a finálna úprava:
    • Upečené veterníky rozkrojte.
    • Pripravte karamel z cukru, masla a smotany, do ktorého namáčajte vrchy veterníkov.
    • Pudingový krém vložte do cukrárenského vrecka a navrstvite na spodky veterníkov.
    • Karamelový krém vložte do ďalšieho cukrárenského vrecka a navrstvite na pudingový krém.
    • Na pudingový krém položte vrch veterníkov.

Dobrú chuť!

Video recept

Stará mama a jej odkaz

Tento recept je viac než len postup prípravy sladkosti. Je to odkaz a spomienka na chvíle strávené v kuchyni s mojou starou mamou. Jej rady a triky, ktoré som získala, sú neoceniteľným darom.

Karamelové veterníky podľa tohto storočného receptu sú nielen lahodné, ale tiež symbolom rodinnej tradície a spomienok.

Súvisiace články

15-minútové veterníky z lístkového cesta: Na oslave mali taký obrovský úspech, že klasické veterníky už ani nerobím!

Jednoduché domáce veterníky: Až 40 kusov z 3 vajec!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou: Jednoduchý a vydatný obed, hotový behom chvíľky

Bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou: Jednoduchý a vydatný obed, hotový behom chvíľky

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou sú ideálnym riešením na rýchly a chutný obed. Vďaka jednoduchej príprave a dostupným surovinám ich zvládne aj začiatočník Ak hľadáte rýchly a výdatný obed, tieto bleskové cestoviny so smotanovou omáčkou vás určite nesklamú. Pripravíte ich behom pár […]

Super krémové cestoviny so slaninkou: Zabudnite na kečup a pripravte si toto rýchle jedlo, ktoré deti milujú!

Super krémové cestoviny so slaninkou: Zabudnite na kečup a pripravte si toto rýchle jedlo, ktoré deti milujú!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Krémové cestoviny so slaninkou sú rýchlym a lahodným jedlom, ktoré si zamilujú nielen deti, ale aj dospelí. Zabudnite na kečup a vyskúšajte túto jednoduchú a krémovú verziu, ktorá vás prekvapí svojou lahodnou chuťou a ľahkosťou prípravy. Ak hľadáte rýchly a chutný recept, […]

Piškótový koláč s broskyňami a citrónovým krémom: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý vás zachráni pred neočakávanou návštevou

Piškótový koláč s broskyňami a citrónovým krémom: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý vás zachráni pred neočakávanou návštevou

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Piškótový koláč s broskyňami a citrónovým krémom je skvelou voľbou, ak potrebujete rýchlo pripraviť dezert, ktorý je ľahký, osviežujúci a plný chutí. Vďaka kombinácii jemného piškótového cesta a sviežeho citrónového krému bude tento koláč hitom každého stola. Tento jednoduchý a chutný recept […]

Kuracie prsia na šťave: Šťavnaté a chutné mäso hotové za 15 minút. Recept, ktorý musíte vyskúšať

Kuracie prsia na šťave: Šťavnaté a chutné mäso hotové za 15 minút. Recept, ktorý musíte vyskúšať

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kuracie prsia na šťave sú rýchlym a jednoduchým jedlom, ktoré si zamiluje celá rodina. Tento recept vám ukáže, ako pripraviť šťavnaté kuracie mäso s lahodnou omáčkou za menej než 15 minút. Ak hľadáte rýchly a chutný recept na obed alebo večeru, kuracie […]

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šťavnatý slivkový koláč je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Jednoduchý na prípravu, plný lahodných čerstvých sliviek a voňavý po vanilke. Tento koláč vás očarí nielen svojou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom. Pripravte si ho ešte dnes s láskou! Tento šťavnatý slivkový koláč […]

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami sú jednoduché na prípravu, no chuťovo prekvapia každého. Tento lahodný bezmäsitý recept je ideálny na obed či večeru a osloví všetkých, ktorí milujú spojenie húb, smotany a paradajok. Rýchly a chutný recept, ktorý si môžete prispôsobiť […]


Google Správy: Daj nám ⭐