Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!

Veterníky z odpaľovaného cesta: Tento recept je starý viac ako 100 rokov!

Nechajte sa uniesť vlnou nostalgie a vyskúšajte tento 100-ročný recept na veterníky z odpaľovaného cesta. Výsledok vás prekvapí, pretože chutia presne ako tie, ktoré pripravovala naša stará mama. Tento tradičný dezert vám vráti chuť detstva.

Na Veterníky z odpaľovaného cesta budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto:

  • 350 ml vody
  • 150 g masla
  • 150 g jemnej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 4 vajcia

A tieto budeme potrebovať na prípravu krému:

  • 500 ml mlieka
  • 80 g prášku na vanilkový puding alebo kukuričného škrobu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 3 žĺtky
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 12 g stužovača šľahačky
  • práškový cukor na posypanie

Príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník v kuchyni. Sledujte tento postup:

  1. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme maslo a soľ. Na miernom ohni zohrejeme, kým sa maslo nerozpustí, a potom premiešame.
  2. Do tejto zmesi zapracujeme múku za stáleho miešania. Keď sa cesto začne lepiť na dno, je pripravené.
  3. Premiestnime cesto do iného riadu a necháme ho vychladnúť.
  4. Keď je cesto vlažné, vložíme jedno vajce a mixujeme. Tento krok opakujeme pre každé vajce.
  5. Pripravené cesto preložíme do zdobiaceho vrecka so špicou a na plech pokrytý papierom na pečenie formujeme rovnako veľké venčeky.
  6. Plech vložíme do predhriatej rúry na 250 °C a pečieme 12 minút. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ešte 10 minút.
  7. Počas pečenia venčekov si pripravíme krém. V miske zmiešame pudingový prášok (alebo kukuričný škrob) s malým množstvom mlieka.
  8. V druhom hrnci zmiešame zvyšok mlieka, vyšľahané žĺtky, cukor a vanilkový extrakt.
  9. Túto zmes privedieme k varu na miernom ohni a primiešame do nej pripravenú pudingovú zmes.
  10. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý preložíme do iného riadu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
  11. Keď sú venčeky hotové, vyberieme ich z rúry, prekrojíme na polovicu a necháme vychladnúť.
  12. Smotanu na šľahanie zmiešame so stužovačom a vyšľaháme. Potom ju primiešame do krému.
  13. Naplníme zdobiace vrecko pripraveným krémom a tým naplníme vychladnuté venčeky.
  14. Na záver venčeky posypeme práškovým cukrom.

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála: Einfache Rezepte

Image by Freepik


Súvisiace príspevky

Pripravte si nepečený Lotus dezert a to len zo 4 ingrediencií: Recept na tento dokonalý dezert mi prezradila moja  sestra!

Pripravte si nepečený Lotus dezert a to len zo 4 ingrediencií: Recept na tento dokonalý dezert mi prezradila moja sestra!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pripravte si tento luxusný nepečený Lotus dezert s mascarpone, ktorý je ideálny na každú príležitosť. Jednoduchý na prípravu a plný lahodných chutí, tento dezert si zamilujete. Lotus dezert s mascarpone je perfektným spôsobom, ako potešiť svojich blízkych. Vďaka kombinácii jemného krému a […]

Božská ananásovo-ricottová torta vafľa: Moja sestra vychválila tento dezert do nebies! Potešte týmto dezertom aj vy svojich blízkych.

Božská ananásovo-ricottová torta vafľa: Moja sestra vychválila tento dezert do nebies! Potešte týmto dezertom aj vy svojich blízkych.

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pripravte si túto božskú ananásovo-ricottovú tortu vafľu, ktorá je ideálna na letné dni. Tento jednoduchý recept kombinuje sladkosť ananásu so smotanovým krémom a vláčnymi vafľami. Osviežte si deň lahodným ananásovým dezertom s vafľami a ricottou. Tento dezert je rýchly a jednoduchý na […]

Extra karamelový snickers rez: Môj manžel na tento dezert nedá dopustiť!

Extra karamelový snickers rez: Môj manžel na tento dezert nedá dopustiť!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento extra karamelový snickers rez s arašidovým karamelom a čokoládovou polevou je skutočným potešením pre všetkých milovníkov sladkého. Bohatá chuť čokolády a krémového syra sa dokonale dopĺňa s chrumkavými arašidmi a karamelovou vrstvou. Hľadáte dokonalý dezert na špeciálnu príležitosť? Tento čokoládový koláč […]

Šťavnatý čokoládový brownies z kokosovej múky: Tento recept som si priniesla od kamarátky z Anglicka. Inak Brownies už ani nerobím!

Šťavnatý čokoládový brownies z kokosovej múky: Tento recept som si priniesla od kamarátky z Anglicka. Inak Brownies už ani nerobím!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šťavnatý čokoládový brownies z kokosovej múky s vlašskými orechmi a chia semienkami. Perfektný dezert na každú príležitosť, ktorý je nielen chutný, ale aj zdravý. Hľadáte jednoduchý a rýchly dezert? Tento čokoládový koláč s vlašskými orechmi vás určite poteší. Skvelá voľba pre milovníkov […]

Zmiešajte čokoládu s jablkami a výsledok vás prekvapí: Oslaďte si deň týmto dezertom bez cukru!

Zmiešajte čokoládu s jablkami a výsledok vás prekvapí: Oslaďte si deň týmto dezertom bez cukru!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tento jednoduchý recept na čokoládovo-jablkové ľadové kocky, ktorý je rýchly a chutný. Ideálna sladká pochúťka na každú príležitosť. Hľadáte rýchly a lahodný dezert? Tento recept na čokoládové jablkové kocky vás určite poteší svojou jednoduchosťou a bohatou čokoládovou chuťou. Čokoládovo-jablkové ľadové kocky […]

Letná chladená torta podľa mojej maminky: Táto torta u nás cez leto nemôže chýbať!

Letná chladená torta podľa mojej maminky: Táto torta u nás cez leto nemôže chýbať!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Lahodná letná torta podľa mojej maminky, dezert z ricottového krému a Nutelly, ozdobený mandľovými lupienkami. Táto torta je dokonalou voľbou na každú príležitosť. Hľadáte inšpiráciu na sladký dezert? Tento recept na krémovú tortu s ricottou, Nutellou a mandľovými lupienkami vás určite nadchne. […]


Google Správy: Daj nám ⭐