Hľadáte recept na šťavnaté a mäkké teľacie rezne, ktoré sa rozplývajú na jazyku? Skúste náš recept na fantastické teľacie rezne na prírodno! Rezne sú pripravené behom chvíľky a sú tak chutné, že si ich zamiluje celá rodina.
Tento recept na teľacie rezne na prírodno je jednoduchý a rýchly, no výsledok je ohromujúci. Rezne sú marinované v jednoduchom, ale chutnom náleve z horčice, vody, soli, korenia a rozmarínu. Potom sa opečú na panvici a dusia sa so šampiňónmi a cesnakom, kým nie sú mäkké a šťavnaté.
Teľacie rezne na prírodno
Ingrediencie:
- Teľacie steaky: 4 kusy (každý približne 150 – 200 g)
- Hladká múka: 50 g na obalenie
- Olej alebo maslo: 2 – 3 polievkové lyžice
- Horčica: 1 polievková lyžica
- Voda: 100 ml
- Soľ: 1 čajová lyžička (alebo podľa chuti)
- Mleté čierne korenie: ½ čajovej lyžičky (alebo podľa chuti)
- Rozmarín: čerstvý vetvička
- Cesnak: 1 strúčik, jemne nasekaný
Postup prípravy:
- Jemne vyklepte teľacie steaky, následne ich z oboch strán osolte a okorente.
- Steaky obaľte z oboch strán v múke.
- Na panvici rozohrejte olej alebo maslo spolu s rozmarínom a steaky opečte do zlatista.
- Mäso vyberte z panvice a na zvyšnom tuku opražte jemne nakrájaný cesnak približne 1 minútu.
- Pridajte múku a vodu a neustále miešajte. Potom vráťte maso späť na panvicu a nechajte ho dusiť 30 až 40 minút. Podľa potreby dolievajte vodu.
- Do mäsa pridajte koreniny, horčicu a červenú papriku, všetko dôkladne premiešajte.
- Panvicu prikryte pokrievkou a nechajte obsah dusiť ďalších 10 minút.
- Po dokončení dusenia nechajte steaky chvíľu odpočívať a potom ich podávajte.
Teľacie rezne na prírodno – Video recept:
Tieto fantastické teľacie rezne na prírodno podávajte s varenými zemiakmi a zeleninou pre kompletné a chutné jedlo. Dobrú chuť!
Súvisiace články:
Fantastické rezne z karfiolu v rúre: Toto je najlepšie pripravený karfiol aký som kedy jedla!
Najlepší recept na lahodné bravčové rezne na cibuli: Mäsko sa doslova rozpadá na jazyku!
Zapekané cisárske rezne so syrom: Výborný obed alebo večera, hodné aj na slávnostný stôl!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuhinja za 10