Search

Domáci zemiakový chlieb: Chutný a voňavý chlebík s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou

Domáci zemiakový chlieb
Domáci zemiakový chlieb

Obsah receptu

V tomto článku sa podelíme o osvedčený recept na domáci zemiakový chlieb. Tento chlieb je nielen chutný a voňavý, ale aj vďaka zemiakom a rasce získava jedinečnú chuť a textúru. Pridajte sa k nám a zažite radosť z domáceho pečenia!

Objavte potešenie z pečenia vlastného domáceho zemiakového chleba. S jednoduchým receptom od pani Vierky z youtube LiViera Desserts si môžete pripraviť chlieb, ktorý oslní svojou chrumkavou kôrkou a neodolateľnou vláčnou striedkou.

Domáci zemiakový chlieb

Ingrediencie:

  • 100 g ražnej celozrnnej hladkej múky
  • 400 g pšeničnej hladkej múky
  • 300 g teplej vody
  • 100 g v šupke uvarených zemiakov
  • 10 g sušeného droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 2 lyžičky soli
  • 2 lyžičky rasce

Postup prípravy:

  1. Do misky nalejeme 150 ml teplej vody, pridáme sušené droždie a cukor. Necháme asi 10 minút nakvasiť.
  2. K nakvasenému kvásku pridáme nastrúhané uvarené zemiaky, obidva druhy múky, soľ a rascu. Pridáme zvyšok vody.
  3. Cesto miesime 7 – 8 minút, kým sa nestane hladké a nelepí sa.
  4. Cesto posypeme múkou a necháme ho na teplom mieste 30 – 40 minút kysnúť.
  5. Cesto premiesime na pomúčenej doske a vytvarujeme bochník.
  6. Bochník položíme do pomúčenej ošatky a necháme 30 – 45 minút kysnúť.
  7. Plech predhrejeme v rúre. Bochník navlhčíme vodou a pečieme 15 minút pri 220°C a potom 30 minút pri 190°C. Ak kôrka tmavne, prikryjeme ju alobalom.
  8. Hotový chlieb navlhčíme vodou a necháme vychladiť. Dutý zvuk pri poklepaní naznačuje, že je chlieb dobre upečený.

Video recept

Domáci zemiakový chlieb je nielen voňavý a chutný, ale aj jednoduchý na prípravu. Jeho chrumkavá kôrka a vláčna striedka vás presvedčia, že domáce pečenie stojí za to. Vychutnajte si pravú chuť a vôňu domáceho chlebíka, ktorý obohatí každé vaše jedlo.

Súvisiace články

Nadýchaný domáci točený chlieb s výnimočnou syrovo-petržlenovou náplňou

Domáce hrnčekové rožky hotové raz-dva: Rozvoňajú celý dom a sú čerstvé aj na druhý deň!

Mliečne rožky ako z bavlnky: Krehučké a veľmi ľahké ako vatička!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála LiViera Desserts

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty