Search

Domáci slivkový lekvár z rúry: Takto ho pripravovala moja babička

slivkový lekvár z rúry
slivkový lekvár z rúry

Obsah receptu

Tento recept na domáci slivkový lekvár z rúry je jednoduchý a chutný. Je ideálny na chlebík, do buchiet a miluje ho celá rodina. Je tak jednoduchý, že ho budete chcieť pripravovať znova a znova.

Domáci slivkový lekvár z rúry – Ingrediencie:

  • 5 kg čerstvých sliviek
  • 1 kg kryštálového cukru
  • Zaváraninové poháre

Postup:

Začíname tým, že si slivky dôkladne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Následne vykôstkované slivky vložíme na pekáč. Na pekáč ich dáme v niekoľkých vrstvách a každú vždy zasypeme kryštálovým cukrom. Potom všetko ešte rukami dobre premiešame, aby sa cukor dostal všade. Slivky ihneď po zmiešaní s cukrom vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme asi 120 minút. Počas pečenia slivky občas premiešame. Po uplynutí doby pečenia navrstvíme džem do sterilizovaných pohárov a ešte za horúca pevne uzavrieme viečkami. Lekvár necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom chladnom mieste.

Tento recept na domáci slivkový lekvár z rúry je skvelým riešením pre rýchly a chutný dezert. Je jednoduchý na prípravu a je ideálny pre celú rodinu. Dobrú chuť!

Zaváracie poháre s bieločervenými viečkami na domáci slivkový lekvár som kúpila TU

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️

Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domaći Recepti

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty