Milí milovníci dobrého jedla, dnes vám prinášam recept na chrumkavé zemiaky s ázijskou omáčkou, ktoré vám pripomenú chuť domova s nádychom exotiky. Tento jednoduchý, ale úžasne chutný pokrm sa stane vaším novým obľúbeným sprevádzajúcim jedlom k akémukoľvek mäsu.
Pre všetkých nadšencov dobrého jedla, chrumkavé zemiaky s ázijskou omáčkou sú presne tým, čo hľadáte. Jednoduchý, a pritom chuťovo bohatý pokrm okúzli vaše zmysly a stane sa perfektným spoločníkom k vašim mäsovým delikatesám.
Ingrediencie:
- 500 g malých zemiakov
- rastlinný olej
- soľ
- čierne korenie
- 20 g masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica medu
- sezamové semienka
Postup prípravy:
- Zemiaky podľa veľkosti nakrájame na menšie kúsky. Ja som ich prekrojila na polovicu.
- Na panvici rozohrejeme olej a pridáme zemiaky.
- Smažíme ich pod pokrievkou na miernom ohni približne 15 minút, občas premiešame.
- Pridáme soľ, korenie a maslo a premiešame.
- Cesnak nakrájame nadrobno a pridáme do misky spolu so sójovou omáčkou a medom, dobre premiešame.
- Touto zmesou zalejeme zemiaky a varíme ešte 1-2 minúty.
- Podávame posypané sezamovými semienkami.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Pre jemnejšiu konzistenciu medovo-sójovej omáčky pridajte kvapku sójového mlieka.
- Zemiaky pred smažením osušte, aby boli ešte chrumkavejšie.
- Ak preferujete pikantnejšiu chuť, pridajte štipku chilli prášku do omáčky.
- Sezamové semienka pred použitím jemne opražte na suchej panvici, čím zvýrazníte ich chuť.
Video recept:
Ďakujem, že ste sa rozhodli variť s nami. Dúfam, že chrumkavé zemiaky s ázijskou omáčkou sa stanú obľúbeným pokrmom vo vašej rodine. Nezabudnite sa podeliť o tento výborný recept so svojimi blízkymi a tešte sa na nové kulinárske zážitky s nám.
Súvisiace články:
Výborná príloha z pečenej papriky ku grilovanému mäsku: Zemiaky už nikomu nechýbajú!
Takto jednoducho pripravujem najlepšiu prílohu na svete! Opečené zemiaky so slaninkou
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála KAZAN