Search

Chrumkavé pečené baklažány so syrom, slaninou a pórkom: Jednoduchý recept bez vyprážania

Pečené baklažány so syrom
Pečené baklažány so syrom

Obsah receptu

Máte chuť na niečo nové a chutné, ale nechcete tráviť hodiny v kuchyni? Vyskúšajte tieto pečené baklažány so syrom, slaninou a pórkom! Bez vyprážania a s jednoduchým postupom sú ideálne aj pre začiatočníkov.

Tento recept na pečené baklažány je plný chutí a prekvapí vás svojou jednoduchosťou. Chrumkavé baklažány, slaninka, pór a roztopený syr vytvoria neodolateľnú kombináciu, ktorá poteší každého.

Pečené baklažány so syrom a slaninou

Ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • 2 vajcia
  • Strúhanka podľa chuti
  • 2 póry
  • 5 plátkov slaniny
  • 1 strúčik cesnaku
  • Syr podľa chuti
  • Soľ a korenie
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Príprava baklažánov:
    • Baklažány nakrájame na kolieska.
    • Každé koliesko osolíme z oboch strán a necháme odkvapkať 10-15 minút. Týmto spôsobom sa zbavíme prebytočnej vlhkosti a horkosti.
    • Po 15 minútach baklažány osušíme papierovými utierkami.
  2. Obaľovanie baklažánov:
    • Predhrejeme rúru na 200 °C (400 °F).
    • V miske rozšľaháme vajcia so soľou a korením.
    • Baklažánové kolieska najprv namočíme do rozšľahaných vajec a potom obalíme v strúhanke, do ktorej sme nastrúhali strúčik cesnaku.
    • Obalené baklažány uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
    • Pečieme v predhriatej rúre približne pri 200 stupňoch 20 minút, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  3. Príprava póru a slaniny:
    • Kým sa baklažány pečú, pripravíme pór a slaninu.
    • Pór nakrájame na tenké krúžky.
    • Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a pór opečieme do zmäknutia, asi 4-5 minút. Dochutíme soľou a korením.
  4. .Nakrájame slaninku pridáme k póru a ešte restujeme , približne 2-3 minúty.
  5. Zostavenie a ďalšie pečenie:
    • Na upečené baklažány rozložíme opečený pór, chrumkavú slaninu a strúhaný syr podľa chuti.
    • Pokvapkáme olivovým olejom.
    • Teplotu rúry znížime na 180 °C .
    • Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 15 minút, kým sa syr neroztopí a nezačne zlatisto hnednúť.
  6. Podávanie:
    • Baklažány vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
    • Podávame ako predjedlo alebo hlavné jedlo s čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Baklažány pred pečením osoľte a nechajte odkvapkať, aby neboli horké.
  • Do strúhanky pridajte prelisovaný cesnak pre extra chuť.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi syra – mozzarella, feta, parmezán…
  • Podávajte s čerstvým šalátom alebo chrumkavým pečivom.

Pečené baklažány so syromVideo recept:

Tieto pečené baklažány sú dôkazom, že aj jednoduché jedlo môže byť výnimočné. Ich príprava je nenáročná a výsledok stojí za to. Nechajte sa zlákať vôňou a chuťou tohto skvelého receptu!

Súvisiace články:

Opekané zemiaky s baklažánom a cesnakom – ideálna príloha k vášmu jedlu

Zapečený baklažán s vajcom a zeleninou: Tento skvelý recept ma príjemne prekvapil!

Baklažánová pizza, ktorá pobláznila každého! Zdravý a chutný recept, ktorý každý hľadá!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Ricette Perfette

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty