Ak hľadáte neuveriteľne chutný a jednoduchý recept na večeru, ktorý okúzli všetky vaše chuťové poháriky, potom ste na správnom mieste. Predstavujeme vám Belehradské zapekané fašírky so syrom a vajcom, ktoré sú nielen rýchlo pripravené, ale aj mimoriadne chutné. Toto jedlo spojí výnimočnú chuť mletého mäsa, syra, vajec a čerstvého šalátu, ktorý bude perfektnou prílohou.
Belehradské zapekané fašírky – Ingrediencie:
- Zemiaky: 3 kusy
- Mleté mäso: 400 g
- Vajcia: celkom 5 kusov (1 pre mäso a 4 pre pečenie)
- Cibuľa: 1 kus
- Strúčik cesnaku: 1 kus
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- Syr: 80 g
- Pre šalát potrebujete:
- Ľadový šalát: 1/2 ks
- Uhorka: 1 ks
- Paradajka: 1 ks
- Paprika: 1/2 ks
- Olivy: hrsť
- Soľ, oregano, olivový olej: 3 PL, francúzska horčica: 1/2 ČL, citrónová šťava a jarná cibuľka podľa chuti
Postup prípravy:
Začneme tým, že ošúpeme a nahrubo nastrúhame zemiaky. Potom ich dobre opláchneme vo vode a vložíme do misky. K zemiakom pridáme mleté mäso, jedno vajce a nastrúhanú cibuľu. Pre lepšiu chuť pridáme pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie a všetko dôkladne premiešame.
Následne mäso rozdelíme na štyri rovnaké časti a vytvarujeme z nich fašírky. Fašírky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a uprostred každého fašírku vytvoríme malú jamku. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Medzitým si pripravíme šalát. Do misky pridáme nakrájaný šalát, uhorku, paradajku, papriku a olivy. K tomu pridáme soľ, oregano, olivový olej a horčicu. Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou a dôkladne premiešame.
Keď je mäso upečené, posypeme ho nastrúhaným syrom a vložíme do jamky vajce. Mäso ešte posolíme a dáme opäť piecť na 15 minút pri teplote 180°C.
Podávame horúce, posypané jarnou cibuľkou spolu so sviežim šalátom.
Dobrú chuť!
Video recept:
- Najlepšie mäkké medovníčky – Už nikdy nebudete chcieť piecť iné
- Marocké mandľové guľôčky s orechami: Jemný vianočný dezert bez múky, ktorý sa rozplýva v ústach
- Jemný vianočný broskyňový koláč z piškótového cesta s nadýchaným mascarpone krémom
- Drážďanská vianočná štóla – Jednoduchý recept na voňavú dobrotu od pani Janky
- Vianočné nepečené Osie hniezda alebo Tučniaky- najlepšie vianočné cukrovinky od pani Janky
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell