Akékoľvek MÄSO bude jemné a šťavnaté, ak ho pripravíte týmto spôsobom! Bože, aké chutné!

dusené mäso
Šťavnaté dusené mäso s plackami

Obsah receptu

Máte chuť na lahodné a šťavnaté dusené mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Tento recept vás prevedie krok za krokom prípravou dokonalého duseného mäsa s lahodnou omáčkou a domácimi plackami.

Tajomstvo tohto receptu spočíva v pomalom dusení mäsa, vďaka ktorému bude neuveriteľne krehké a plné chuti. Pridaním čerstvej zeleniny a aromatických korenín vytvoríte bohatú omáčku, ktorá dokonale doplní mäso a domáce placky.

Ingrediencie:

  • olej na smaženie
  • 500 g mäsa (nakrájaného na väčšie kocky)
  • 2 cibule (nakrájané)
  • soľ podľa chuti
  • 2 papriky (nakrájané na väčšie kusy)
  • 1 baklažán (nakrájaný na väčšie kusy)
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 liter horúcej vody
  • nové korenie
  • bobkový list
  • 2 cibule (nakrájané nadrobno)
  • 10 mini paradajok
  • petržlenová vňať (nasekaná)
  • 1 pálivá paprička (voliteľne)

Ingrediencie na placky

  • 300 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 150 ml vriacej vody

Postup prípravy:

  1. Na panvici rozohrejte olej. Mäso nakrájajte na väčšie kocky a dajte ho smažiť na panvicu.
  2. Cibule nakrájajte a pridajte k mäsu. Pridajte soľ podľa chuti a smažte, kým sa mäso nezatiahne.
  3. Papriky a baklažán nakrájajte na väčšie kusy a pridajte ich do panvice. Premiešajte a pridajte paradajkový pretlak.
  4. Pridajte horúcu vodu, nové korenie, bobkový list, a cibule nakrájané nadrobno. Varte 40-60 minút na miernom ohni pod pokrievkou.
  5. Do panvice pridajte nasekanú petržlenovú vňať, mini paradajky a pálivú papričku, ak ju používate. Varte na nízkej teplote ďalších 40 minút.
  6. Na placky vložte hladkú múku do misky, pridajte soľ a vriacu vodu. Vypracujte hladké cesto, zakryte a nechajte 15 minút odpočívať.
  7. Cesto rozdeľte na 50-gramové guľky. Každú guľku rozvaľkajte na pomúčenej doske na placku.
  8. Placky opečte na suchej panvici z oboch strán do zlatista.
  9. Hotové dusené mäso podávajte s plackami.

Tipy:

  • Pre intenzívnejšiu chuť môžete pridať lyžicu červeného vína.
  • Ak nemáte radi baklažán, môžete ho nahradiť cuketou alebo šampiňónmi.
  • Placky môžete podávať aj s inými pomazánkami alebo ich použiť ako prílohu k polievkam.
  • Dusené mäso môžete podávať aj s ryžou, zemiakmi alebo knedľou.

Video recept:

Veríme, že si tento recept na dusené mäso s plackami zamilujete. Je to ideálne jedlo pre rodinný obed alebo večeru, ktoré určite poteší všetkých. Nezabudnite sa s nami podeliť o vaše skúsenosti v komentároch!

Súvisiace články:

Vrstvená cigánska pečienka: Recept, ktorý nikdy nesklame. Mäso je krásne mäkké, rozpadá sa na tanieri a vonia až k susedom!

Recept na dokonalé švédske mäsové guľky z Ikea

Ako pripraviť hovädzie mäso také mäkké ako maslo? Nebudete potrebovať ani nôž!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála ČAJOVŇA Uzbecká

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty