Vychutnajte si lahodný hrnčekový koláč s hrozienkami! Tento recept pochádza z kuchárskej knihy z roku 1894 a je takmer bezchybný. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, zvládne ju aj začínajúci kuchár.
Hľadáte recept na staromódny hrnčekový koláč s hrozienkami? Vyskúšajte tento recept z roku 1894! Je to perfektný dezert na nedeľné popoludnie s rodinou.
Hrnčekový koláč s hrozienkami
Ingrediencie:
- 1 šálka masla (200 g)
- 2 šálky práškového cukru
- 6 klinčekov
- 4 vajcia
- 1 šálka mlieka
- 3 šálky polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Citrónová kôra
- 1 a 1/2 šálky hrozienok
- 1 a 1/2 šálky sušených ríbezlí alebo brusníc
Príprava krok za krokom
- Vyšľahajte maslo do nadýchaného stavu.
- Postupne pridávajte práškový cukor, nadrvené klinčeky, vajcia a mlieko. Dôkladne premiešajte.
- V inej miske zmiešajte preosiatu múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou.
- Pomaly vmiešavajte suchú zmes do maslovej zmesi.
- Nakoniec pridajte hrozienka a ríbezle a všetko dôkladne premiešajte.
- Cesto vylejte do vymastenej formy o veľkosti 29 cm x 33 cm.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 30 minút.
Hrnčekový koláč s hrozienkami – Video recept
Tento hrnčekový koláč je lahodný a jednoduchý dezert, ktorý poteší celú rodinu. Recept je overený časom a jeho príprava zvládne každý. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Súvisiace články
Dokonalý kokosový koláč SNOV: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept na najlepší koláč pod slnkom!
Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte