Search

Super krémový jablkový koláč FLORIÁN: Rýchly a jednoduchý hrnčekový recept!

Jablkový koláč FLORIÁN
Jablkový koláč FLORIÁN

Obsah receptu

Priatelia, dnes mám pre vás niečo špeciálne! Predstavujem vám recept na super krémový jablkový koláč FLORIÁN, ktorý vám zaručene vyčarí úsmev na tvári.

Zabudnite na zložité recepty a dlhé hodiny strávené v kuchyni. S receptom na jablkový koláč FLORIÁN vytvoríte lahôdku, ktorá poteší každého sladkého milovníka. A verte, že sa po ňom zapráši!

Ingrediencie:

  • Na karamelizované jablká:
    • 1 kg jabĺk
    • 90 g (6 lyžíc) cukru
    • Šťava z 1 citróna
    • 10 g (1 polievková lyžica) kukuričného škrobu
  • Na cesto:
    • 5 vajec
    • 200 g (1 šálka) cukru
    • Štipka soli
    • 210 g (1,3 šálky) hladkej múky
    • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
    • 40 g (3 lyžice) rastlinného oleja
    • 50 g (1/4 šálky) vriacej vody
    • Forma na pečenie 18×28 cm
  • Na krém:
    • 300 g (1,5 šálky) šľahačkovej smotany 33% tuku
    • 300 g (1,3 šálky) smotanového syra
    • 50 g (1/4 šálky) cukru
  • Na ozdobu:
    • 100 g bielej čokolády

Jablkový koláč FLORIÁN – Postup prípravy:

Vyšľahajte 5 vajec, 200 g cukru a štipku soli do peny.

210 g múky zmiešajte s čajovou lyžičkou prášku do pečiva a po častiach ju preosievajte do zmesi. Jemne premiešajte vareškou.

Pridajte 40 g oleja a 50 g vriacej vody a premiešajte.

Pekáč s rozmermi 18 x 28 cm vyložte papierom na pečenie a vylejte doň cesto. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 35 minút.

Jablká očistite, nakrájajte na kocky a dajte do hrnca. Zmiešajte s cukrom, citrónovou šťavou a kukuričným škrobom. Za stáleho miešania varíme do zmäknutia.

Po vychladnutí koláč rozdeľte na 3 časti.

V miske vyšľahajte 300 g smotanového syra a 300 g 33% smotany na šľahanie a 50 g cukru. Časť krému pomocou cukrárenského vrecka nanesite na prvú vrstvu koláča a pridajte časť jabĺk. Pridajte druhú vrstvu cesta a postup zopakujte. Potom pridajte vrchnú vrstvu cesta, nanesite krém a povrch uhladte. Vložte na 4 hodiny do chladničky.

Na vrch nastrúhajte 100 g bielej čokolády.

Dobrú chuť!

Jablkový koláč FLORIÁN – Video recept

Jablkový koláč FLORIÁN je dokonalým spojením chrumkavých jabĺk, nežného krému a lákavej čokolády. Užite si každý kúsok tohto skvelého koláča!

Súvisiace články:

Strúhaný jablkový koláč s pudingom a škoricou: Rýchly a jednoduchý!

Jednoduchý a rýchly jablkový koláčik: Každé sústo je skutočným pôžitkom!

Hrnčekový jablkový koláč bez roboty: Všetko stačí len zamiešať vareškou a dať piecť!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty