Zapekané bravčové karé
Ingrediencie:
- 8 plátkov bravčového karé alebo krkovičky
- Soľ
- Čierne korenie
- Bylinky podľa chuti
- Červená mletá paprika podľa chuti
- 1 cibuľa
- 6 väčších šampiňónov
- Rastlinný olej
- 4 väčšie zemiaky
- 2 polievkové lyžice paradajkovej pasty
- 1 paradajka
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 70 g tvrdého syra
Postup prípravy:
- Príprava mäsa:
- Bravčové mäso nakrájajte na hrubšie plátky a prikryte potravinárskou fóliou.
- Mäso naklepte tĺčikom a z oboch strán posypte soľou, koreninami a rukou dobre rozotrite.
- Príprava cibule a šampiňónov:
- Cibuľu ošúpte, nakrájajte na pol krúžky a orestujte na troche oleja.
- Šampiňóny nakrájajte na menšie kúsky a takisto orestujte.
- Príprava zemiakov:
- Zemiaky očistite, nakrájajte na kolieska, vložte do misy a ochutíte soľou a koreninami. Pridajte aj trochu oleja a premiešajte.
- Vrstvenie na plechu:
- Plátky mäsa naukladajte vedľa seba na vymastený plech.
- Mäso potrite paradajkovou pastou, navrstvite orestovanú cibuľu, šampiňóny, kolieska zemiakov a pokrájanú paradajku.
- Všetko potrite smotanou a plech prikryte mokrým pergamenovým papierom alebo alobalom.
- Pečenie:
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 45 – 50 minút.
- Dokončenie:
- Pred dopečením vyberte plech, posypte strúhaným syrom a dajte zapiecť na ďalších 5 minút.
- Servírovanie:
- Hotové jedlo môžete posypať čerstvou vňaťkou alebo kôprom.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Môžete experimentovať s rôznymi bylinkami a koreninami podľa vlastného vkusu.
- Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte do paradajkovej pasty trochu chilli.
- Neprepekajte mäso, aby ostalo šťavnaté. Stačí 45 – 50 minút pečenia na 180 °C.
- Ak chcete jedlo ešte zdravšie, môžete použiť zemiaky typu batáty.
Zapekané bravčové karé – Video recept:
Veríme, že tento recept na zapekané bravčové karé stane sa jedným z vašich obľúbených. Nezabudnite svoje dielo posypať čerstvou zelenou vňaťou alebo kôprom, aby jedlo získalo ešte krajšiu farbu a vôňu. Dajte nám vedieť, ako sa vám recept podaril a čo naň hovorí vaša rodina. Dobrú chuť a tešíme sa na vaše ďalšie kulinárske zážitky s našimi receptami!
Súvisiace články:
Výborné plnené bravčové karé: Narežeš, naklepeš, naplníš a ješ! Tak ľahko!
Výborné bravčové karé na šťave: Chutný obed, ktorý bude raz-dva hotový
Bravčové karé na prírodno s mrkvou, špargľou a karfiolovou ryžou: Zdravý a jednoduchý obed
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell