Kapustové rezne môžu znieť nezvykle, ale skutočne sú lákadlom pre chuťové poháriky. Rýchle, zdravé a neodolateľne chutné, vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami.
Odkedy ma moja babička naučila pripravovať kapustové rezne podľa tradičného rodinného receptu, nikdy som sa k mäsovým nevrátil. Sú dokonalou kombináciou jemnosti kapusty a pikantnosti korenín.
Neodolatelné kapustové rezne
Kapusta je jednou z najpopulárnejších zelenín na Slovensku. Často sa však podceňuje. Avšak, ak ju správne pripravíte, stane sa hlavným hráčom na vašom stole. Kapustové rezne sú výborným príkladom, ako z obyčajnej kapusty vytvoriť fantastické jedlo.
Potrebujeme:
- 500 g čerstvej kapusty
- 800 ml vody
- Rastlinný olej na smaženie
- 2 stredne veľké cibule
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 3 vajcia
- 60 g hladkej múky
- 8 g soli
- 4 g mletej červenej papriky
- 1 ČL mletého čierneho korenia
Pre Jogurtovú Omáčku:
- 75 g bieleho jogurtu
- 2 vetvičky kôpru, jemne nasekané
- 1 stredne veľká uhorka, nastrúhaná
Postup prípravy:
- Z kapusty odstránime hrubú časť a pokrájame ju na tenké plátky.
- Kapustu umiestnime do hrnca, prelejeme vodou a povaríme asi 10 minút pri občasnom miešaní. Po uvarení kapustu preceďte a nechajte vychladnúť.
- Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte pokrájanú cibuľu. Smažte na strednej teplote, kým nie je sklovitá.
- Pridajte nasekaný cesnak, krátko popražte a potom z panvice odstráňte a nechajte vychladnúť.
- Do veľkej misy pridajte kapustu, uprostred vytvorte jamku a do nej dajte vajcia. Potom pridajte osmaženú cibuľovú zmes, múku, soľ, mletú papriku a čierne korenie. Dôkladne všetko premiešajte.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja. Malými porciami pridávajte kapustovú zmes a tvarujte rezne. Smažte na strednej teplote z oboch strán do zlatohneda.
- Hotové rezne preložte na tanier vyložený papierovým uterákom, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Príprava Jogurtovej Omáčky:
- Do malej misy pridajte jogurt, nasekaný kôpor a nastrúhanú uhorku. Dobre premiešajte.
Kapustové rezne podávajte lahodnou jogurtovou omáčkou. Dobrú chuť!
Zdravé a chutné: Prečo by ste mali vyskúšať kapustové rezne
Kapustové rezne sú bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, pričom majú oveľa menej kalórií a tuku ako tradičné mäsové rezne. Sú ideálnym jedlom pre vegetariánov, diétu alebo jednoducho pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo iné.
Kapustové rezne – Video recept
Kapustové rezne sú chutnou a zdravou alternatívou k tradičným mäsovým rezňom. Sú bohaté na nutričné hodnoty, rýchle na prípravu a vďaka ich jedinečnej chuti budú potešením pre všetkých členov rodiny. Pripravte si ich ešte dnes a prekvapte svojich blízkych novým kulinárskym zážitkom.
Súvisiace články
Tieto kapustové fašírky sú lepšie ako mäso! Jednoduchý a lacný rodinný recept za 5 minút!
Kapustové fašírky v rúre: Fantasticky šťavnaté a nie sú nasiaknuté olejom!
Jedinečné Kapustové Placky: Rýchly a lacný obed
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sevgi’nin Yemek Tarifleri