Search

Výborné kapustové rezne: Sú oveľa chutnejšie ako rezne z mäsa!

kapustové rezne
kapustové rezne

Obsah receptu

Kapustové rezne môžu znieť nezvykle, ale skutočne sú lákadlom pre chuťové poháriky. Rýchle, zdravé a neodolateľne chutné, vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami.

Odkedy ma moja babička naučila pripravovať kapustové rezne podľa tradičného rodinného receptu, nikdy som sa k mäsovým nevrátil. Sú dokonalou kombináciou jemnosti kapusty a pikantnosti korenín.

Neodolatelné kapustové rezne

Kapusta je jednou z najpopulárnejších zelenín na Slovensku. Často sa však podceňuje. Avšak, ak ju správne pripravíte, stane sa hlavným hráčom na vašom stole. Kapustové rezne sú výborným príkladom, ako z obyčajnej kapusty vytvoriť fantastické jedlo.

Potrebujeme:

  • 500 g čerstvej kapusty
  • 800 ml vody
  • Rastlinný olej na smaženie
  • 2 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 vajcia
  • 60 g hladkej múky
  • 8 g soli
  • 4 g mletej červenej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia

Pre Jogurtovú Omáčku:

  • 75 g bieleho jogurtu
  • 2 vetvičky kôpru, jemne nasekané
  • 1 stredne veľká uhorka, nastrúhaná

Postup prípravy:

  1. Z kapusty odstránime hrubú časť a pokrájame ju na tenké plátky.
  2. Kapustu umiestnime do hrnca, prelejeme vodou a povaríme asi 10 minút pri občasnom miešaní. Po uvarení kapustu preceďte a nechajte vychladnúť.
  3. Na panvici rozohrejte rastlinný olej a pridajte pokrájanú cibuľu. Smažte na strednej teplote, kým nie je sklovitá.
  4. Pridajte nasekaný cesnak, krátko popražte a potom z panvice odstráňte a nechajte vychladnúť.
  5. Do veľkej misy pridajte kapustu, uprostred vytvorte jamku a do nej dajte vajcia. Potom pridajte osmaženú cibuľovú zmes, múku, soľ, mletú papriku a čierne korenie. Dôkladne všetko premiešajte.
  6. Na panvici rozohrejte trochu oleja. Malými porciami pridávajte kapustovú zmes a tvarujte rezne. Smažte na strednej teplote z oboch strán do zlatohneda.
  7. Hotové rezne preložte na tanier vyložený papierovým uterákom, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Príprava Jogurtovej Omáčky:

  1. Do malej misy pridajte jogurt, nasekaný kôpor a nastrúhanú uhorku. Dobre premiešajte.

Kapustové rezne podávajte lahodnou jogurtovou omáčkou. Dobrú chuť!

Zdravé a chutné: Prečo by ste mali vyskúšať kapustové rezne

Kapustové rezne sú bohaté na vlákninu, vitamíny a minerály, pričom majú oveľa menej kalórií a tuku ako tradičné mäsové rezne. Sú ideálnym jedlom pre vegetariánov, diétu alebo jednoducho pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo iné.

Kapustové rezne – Video recept

Kapustové rezne sú chutnou a zdravou alternatívou k tradičným mäsovým rezňom. Sú bohaté na nutričné hodnoty, rýchle na prípravu a vďaka ich jedinečnej chuti budú potešením pre všetkých členov rodiny. Pripravte si ich ešte dnes a prekvapte svojich blízkych novým kulinárskym zážitkom.

Súvisiace články

Tieto kapustové fašírky sú lepšie ako mäso! Jednoduchý a lacný rodinný recept za 5 minút!

Kapustové fašírky v rúre: Fantasticky šťavnaté a nie sú nasiaknuté olejom!

Jedinečné Kapustové Placky: Rýchly a lacný obed


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Sevgi’nin Yemek Tarifleri

 
 

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty