Search

Veľkonočný orechový Oblíž prst: Vynikajúce sviatočné rezy z jedného vajíčka

Veľkonočný orechový Oblíž prst
Veľkonočný orechový Oblíž prst

Obsah receptu

Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte náš recept na Veľkonočný orechový Oblíž prst! Je to lahodný a jednoduchý koláč, ktorý zvládne každý. Recept je inšpirovaný starou kuchárskou knihou.

Vychutnajte si sviatočnú atmosféru s naším Veľkonočným orechovým Oblíž prstom. Tento úžasný koláč je plný lieskových orechov a lahodného krému. Je to perfektný dezert pre celú rodinu.

Veľkonočný orechový Oblíž prst

Ingrediencie

Pre pudingový krém:

  • 600 ml (2 a 1/2 šálky) mlieka
  • 78 g (1/3 šálky) pudingového prášku
  • 150 g (3/4 šálky) cukru

Pre koláčový základ:

  • 1 vajce
  • 250 ml (1 šálka) mlieka
  • 200 g (1 šálka) cukru
  • 100 ml (1/2 šálky) rastlinného oleja
  • 200 g (2 šálky) mletých lieskových orechov
  • 125 g (1 šálka) hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

Maslový krém:

  • 200 g (1 šálka) masla

Na ozdobu:

  • 500 ml (2 šálky) šľahačkovej smotany (33 %)

Postup prípravy

  1. Príprava pudingového krému:
    • V malom množstve mlieka rozmiešajte pudingový prášok. Zvyšné mlieko zohrejte s cukrom a priveďte k varu.
    • Do vriaceho mlieka vlejte rozmiešaný puding a varíme, miešajte, kým nezhustne.
    • Preneste do misky, prikryte potravinovou fóliou (aby sa nevytvorila kôrka) a nechajte vychladnúť.
  2. Príprava koláčového základu:
    • Vo veľkej mise vyšľahajte vajce s mliekom, cukrom a rastlinným olejom.
    • Postupne pridajte mleté lieskové orechy, preosiatu hladkú múku a sódu bikarbónu.
    • Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180°C po dobu 15 minút.
    • Po upečení nechajte koláčový základ poriadne vychladnúť.
  3. Príprava maslového krému:
    • Intenzívne šľahajte maslo, až kým nevznikne penová textúra.
    • Postupne pridávajte vychladnutý puding, neustále miešajte.
  4. Dokončenie koláča:
    • Na vychladnutý koláčový základ natrieme maslový krém a rovnomerne ho rozotrieme.
    • Koláč nechajte hodinu vychladnúť v chladničke.
  5. Ozdobenie:
    • Vyšľahajte šľahačkovú smotanu a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.

Dobrú chuť!

Veľkonočný orechový Oblíž prstVideo recept

Veríme, že vám náš recept na Veľkonočný orechový Oblíž prst bude chutiť! Prajeme vám krásne Veľkonočné sviatky!

Súvisiace články

Stratené majstrovské dielo: Recept na tento úžasný orechový koláč som našla v starej kuchárskej knihe

Legendárny koláč APSHERON: Obľúbený orechový koláčik bez múky z Baku

Šťavnatý orechový koláčik s hruškami, ktorý sa topí v ústach! Najlepší koláč, aký som kedy jedol!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jednoduché recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty