Search

Šťavnatý orechový koláčik s hruškami, ktorý sa topí v ústach! Najlepší koláč, aký som kedy jedol!

orechový koláčik s hruškami
orechový koláčik s hruškami

Obsah receptu

Ak hľadáte koláč, ktorý sa vynikajúco hodí k čaju alebo káve, alebo len chcete prekvapiť svojich blízkych niečím výnimočným, tento orechový koláčik s hruškami je tým pravým. S jeho lahodným, šťavnatým vnútrom a karamelizovanými orechmi na vrchu sa stane hitom každej oslavy.

Predstavte si jemné cesto, ktoré v ústach zanecháva chuť po vlašských orechoch, následne vrstvu mäkkých, šťavnatých hrušiek, všetko zavŕšené krémovým karamelom. Znie to ako sen, však? S týmto receptom sa tento sen môže stať skutočnosťou.

Šťavnatý orechový koláčik s hruškami

Ingrediencie:

  • Na cesto:
    • 5 vajec
    • 130 g (1/2 šálky + 2 polievkové lyžice) cukru
    • 16 g (1 polievková lyžica) vanilkového cukru
    • 160 g (1 šálka) hladkej múky
    • 60 g (6 lyžíc) kukuričného škrobu
    • 1 lyžička prášku do pečiva
    • 100 g vlašských orechov
  • Pre hruškovú vrstvu:
    • 5 hrušiek
    • 30 g (2 lyžice) cukru
    • 1 lyžica medu
    • 25 g (1 polievková lyžica) masla
    • 1 ČL škorice
  • Na krém:
    • 600 g (2,5 šálky) smotanového syra
    • 400 g karamelového kondenzovaného mlieka
  • Na karamelizované vlašské orechy:
    • 100 g (1/2 šálky) cukru
    • 100 g vlašských orechov

Postup prípravy:

Príprava cesta:

V hlbšej mise dôkladne zmiešajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do hladka. Postupne zašľahávajte múku, predtým premiešanú s kukuričným škrobom, práškom do pečiva a pomletými orechmi. Zmes vylejte do pekáča o rozmere 18×28 cm, ktorý je vyložený papierom na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 180 ℃ približne 35 minút, alebo do zlatista.

Príprava hruškovej vrstvy:

Ošúpajte a nakrájajte hrušky na menšie kúsky. V hrnci pripravte karamel zo cukru a medu. Keď je cukor úplne rozpustený, začleňte maslo a škoricu, nasledované pridaním hrušiek. Varte zmes za stáleho miešania približne 10 minút.

Finálna úprava koláča:

Po upečení rozdeľte koláč na dve časti. Na spodnú časť rovnomerne natrite krém pripravený zo smotanového syra zmiešaného s karamelovým kondenzovaným mliekom. Rovnomerne rozložte hruškovú vrstvu na krém a zakryte vrchnou časťou cesta. Na túto vrchu naneste ešte vrstvu krému a doplňte zvyškom hrušiek.

Príprava karamelizovaných orechov:

V panvici rozpustite cukor na karamel. Keď máte dokonalý karamel, pridajte orechy a miešajte, až kým sa úplne nespoja s karamelom. Takto pripravené orechy nechajte vychladnúť a potom ich hrubo nakrájajte. Rozsypte orechy po vrchole koláča.

Pre optimálne výsledky nechajte koláč v chladničke odstáť aspoň 4 hodiny pred servírovaním.

Orechový koláčik s hruškami – Video recept:

Orechový koláčik s hruškami je kombináciou klasických ingrediencií v neuveriteľne lahodnom prevedení. Je ideálnym riešením na slávnostné príležitosti alebo jednoducho ako dezert po nedeľnom obede. Určite si ho zamilujete!

Súvisiace články:

Šťavnatý orechový koláč, ktorý sa topí v ústach! Najlepší koláč, aký som kedy jedol!

Chrumkavý jablkovo-orechový koláč zo 4 jabĺk: Rýchly a jednoduchý!

Neodolateľný zákusok „ORECHOVÝ SEN“ bez múky: Úžasne jednoduchý a lahodný!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepšie recepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty