Zabudnite na suché kuracie prsia! Vyskúšajte tento recept na šťavnaté kuracie prsia s čerstvými paprikami, ktoré sa rozplývajú v ústach.
Tento recept je plný chuti a farieb a zaručene poteší celú rodinu. Kuracie prsia sú marinované v jednoduchej, ale aromatickej zmesi korenín a potom sa pečú v rúre spolu s paprikami. Výsledkom je jedlo, ktoré je chutné, zdravé a vizuálne príťažlivé. Tento skvelý pochádza recept z youtube kanála Dá sa to aj doma.
Šťavnaté kuracie prsia s čerstvými paprikami
Ingrediencie:
- 1 kg kuracích pŕs
- 3 veľké papriky (rôznych farieb, napr. červená, žltá, zelená)
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ, korenie, mletá paprika, tymián, kari
- Olej a maslo na panvicu
- 1 PL sójovej omáčky
- 3 PL pretlaku
- 1 PL kečupu
- 2 ČL cukru kryštál
- 2-3 dl vody alebo kuracieho vývaru
Postup prípravy:
- Pripravte si koreniacu zmes: zmiešajte soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, tymián, kari a trochu kurkumy v olivovom oleji.
- Kuracie prsia narežte na mriežku a z oboch strán natrite pripravenou koreniacou zmesou.
- Papriky očistite a nakrájajte na pásiky. Cibuľu nakrájajte na plátky a cesnak pretlačte.
- Na panvici rozohrejte zmes oleja a masla. Kuracie prsia položte natretou stranou dolu a opečte z každej strany 5-8 minút, po otočení prsia znova natrieme korením.
- Opečené kuracie prsia vyberte a odložte bokom.
- Do výpeku pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne, potom pridajte cesnak a nakoniec papriky. Restujte, kým papriky trochu nezmäknu.
- Dochutíte soľou, korením, mletou paprikou a prípadne inými obľúbenými bylinkami.
- Zmes podlejte vodou alebo kuracím vývarom a varte asi 10 minút.
- Pridajte paradajkový pretlak, kečup, sójovú omáčku a cukor. Premiešajte a nechajte chvíľu povariť, aby sa chute spojili.
- Vráťte kuracie prsia do panvice a varte spolu ešte ďalších 10 minút, aby sa mäso dobre prepojilo s omáčkou.
- Podávajte s ryžou alebo ak preferujete, s inou prílohou podľa výberu.
Tipy:
- Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať do koreniacej zmesi štipku kajenského korenia.
- Ak nemáte radi sójovú omáčku, môžete ju nahradiť tamari.
- Kuracie prsia môžete podávať aj s cestovinami alebo zemiakovou kašou.
- Pre ešte bohatšiu chuť môžete do omáčky pridať lyžicu kyslej smotany.
Šťavnaté kuracie prsia s čerstvými paprikami – Video recept:
Tento recept na kuracie prsia s paprikami je skvelou voľbou pre rýchle a chutné jedlo. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Súvisiace články:
Jednoduchý recept na kuracie prsia v smotanovo-horčicovej omáčke! Chutné a rýchle!
Viac skvelých receptov nájdete na YouTube Dá sa to aj doma