Dnes vám prezradím recept na jemné teľacie rezne, ktoré sú také mäkučké, že sa vám budú rozplývať na jazyku. Tento recept si zamilovala celá naša rodinka a verím, že aj vy si na ňom pochutíte.
Tieto rezne sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Stačí pár surovín a trocha lásky a máte na stole hostinu, ktorá poteší každého. Tak šup do kuchyne a varte so mnou!
Ingrediencie:
- Teľacie rezne
- Horčica
- 1 lyžica ajvaru
- Cesnak
- Petržlenová vňať
- Soľ, čierne korenie
Postup prípravy:
- Marinovanie rezňov:
- Rezne vyklepte a pripravte marinádu z oleja, soli, korenia a horčice.
- Vložte rezňe do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 60 minút, ideálne dlhšie.
- Opraženie rezňov:
- Rezňe obalíme v múke a opečieme ich na rozpálenej panvici z oboch strán, pár minút na každej strane. Po opečení ich vyberte z panvice a dajte bokom.
- Príprava omáčky:
- Do tej istej panvice pridajte lyžicu múky a ajvar, všetko dobre premiešajte.
- Pridajte trochu vody a miešajte, kým sa nevytvorí hustá omáčka.
- Pridajte 1 strúčik cesnaku a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme podľa potreby.
- Kombinácia mäsa s omáčkou:
- Vložte opečené rezňe späť do panvice a zalejte ich omáčkou.
- Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody a prepláchnite ju na panvici.
- Pečenie:
- Zakryté alobalom pečte rezňe v predhriatej rúre na 220 °C po dobu 45 minút.
- Po 30 minútach odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút, mäso môžete raz alebo dvakrát otočiť.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Mäso nechajte oddýchnuť: Pred pečením nechajte marinované rezne aspoň hodinku odpočívať v chladničke. Čím dlhšie, tým lepšie, mäso bude ešte chutnejšie.
- Nebojte sa experimentovať: Do marinády môžete pridať aj svoje obľúbené bylinky, ako rozmarín alebo tymian.
- Omáčka je kľúč: Omáčka dodá rezňom šťavnatosť a chuť. Nebojte sa ju dochutiť podľa vlastnej chuti.
- Podávajte s láskou: Tieto rezne sú najlepšie, keď ich podávate s úsmevom a láskou. Nezabudnite na prílohu, ako sú zemiaky alebo ryža.
Video recept:
Tak a je to hotové! Verím, že vám tieto jemné teľacie rezne budú chutiť rovnako ako nám. Pamätajte, že varenie je o radosti a láske, ktorú do jedla vložíte. Prajem vám dobrú chuť a veľa pekných chvíľ strávených pri spoločnom stole.
Súvisiace články:
Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté
Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuhinja za 10