Úžasne jemné teľacie rezne pečené v rúre – recept, ktorý si moja rodina zamilovala

jemné teľacie rezne
Jemné teľacie rezne pečené v rúre

Obsah receptu

Dnes vám prezradím recept na jemné teľacie rezne, ktoré sú také mäkučké, že sa vám budú rozplývať na jazyku. Tento recept si zamilovala celá naša rodinka a verím, že aj vy si na ňom pochutíte.

Tieto rezne sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu. Stačí pár surovín a trocha lásky a máte na stole hostinu, ktorá poteší každého. Tak šup do kuchyne a varte so mnou!

Ingrediencie:

  • Teľacie rezne
  • Horčica
  • 1 lyžica ajvaru
  • Cesnak
  • Petržlenová vňať
  • Soľ, čierne korenie

Postup prípravy:

  1. Marinovanie rezňov:
    • Rezne vyklepte a pripravte marinádu z oleja, soli, korenia a horčice.
    • Vložte rezňe do marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 60 minút, ideálne dlhšie.
  2. Opraženie rezňov:
    • Rezňe obalíme v múke a opečieme ich na rozpálenej panvici z oboch strán, pár minút na každej strane. Po opečení ich vyberte z panvice a dajte bokom.
  3. Príprava omáčky:
    • Do tej istej panvice pridajte lyžicu múky a ajvar, všetko dobre premiešajte.
    • Pridajte trochu vody a miešajte, kým sa nevytvorí hustá omáčka.
    • Pridajte 1 strúčik cesnaku a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme podľa potreby.
  4. Kombinácia mäsa s omáčkou:
    • Vložte opečené rezňe späť do panvice a zalejte ich omáčkou.
    • Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody a prepláchnite ju na panvici.
  5. Pečenie:
    • Zakryté alobalom pečte rezňe v predhriatej rúre na 220 °C po dobu 45 minút.
    • Po 30 minútach odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút, mäso môžete raz alebo dvakrát otočiť.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Mäso nechajte oddýchnuť: Pred pečením nechajte marinované rezne aspoň hodinku odpočívať v chladničke. Čím dlhšie, tým lepšie, mäso bude ešte chutnejšie.
  2. Nebojte sa experimentovať: Do marinády môžete pridať aj svoje obľúbené bylinky, ako rozmarín alebo tymian.
  3. Omáčka je kľúč: Omáčka dodá rezňom šťavnatosť a chuť. Nebojte sa ju dochutiť podľa vlastnej chuti.
  4. Podávajte s láskou: Tieto rezne sú najlepšie, keď ich podávate s úsmevom a láskou. Nezabudnite na prílohu, ako sú zemiaky alebo ryža.

Video recept:

Tak a je to hotové! Verím, že vám tieto jemné teľacie rezne budú chutiť rovnako ako nám. Pamätajte, že varenie je o radosti a láske, ktorú do jedla vložíte. Prajem vám dobrú chuť a veľa pekných chvíľ strávených pri spoločnom stole.

Súvisiace články:

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

Najlepšie mleté kuracie rezne, aké ste kedy ochutnali: Rýchly a jednoduchý recept, ktorý si zamilujete!

Chrumkavé cuketové rezne s dresingom z kyslej smotany: Cuketa lepšia ako mäso!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Kuhinja za 10

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty