Search

Talianska paradajková nátierka: Jednoduchá, rýchla a vynikajúca!

Talianska paradajková nátierka
Talianska paradajková nátierka

Obsah receptu

Táto talianska paradajková nátierka je rýchla, jednoduchá a neskutočne chutná. Je ideálna ako predjedlo, dip, omáčka alebo dokonca ako základ na pizzu.

Tajomstvo tejto nátierky spočíva v opečení cesnaku s bylinkami, čo zjemní jeho chuť a dodá mu aromatickú hĺbku. Kombinácia chutí je jednoducho neodolateľná a určite si ju zamilujete.

Talianska paradajková nátierka

Ingrediencie:

  • Šťava z 1 limetky
  • 1 čajová lyžička medu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 list šalvie
  • 2-3 vetvičky tymiánu
  • 1 štipka soli
  • 70 gramov sušených paradajok
  • 150 gramov mascarpone
  • 100 gramov gréckeho jogurtu
  • Olivový olej (na opraženie cesnaku)

Postup prípravy:

  1. Cesnak roztlačte plochou stranou noža. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte cesnak, tymián a šalviu.
  2. Smažte na miernom ohni, kým cesnak nebude pekne opečený. Týmto krokom zjemníte štipľavú chuť surového cesnaku a jemne ho dochutíte bylinkami.
  3. Do mixéra pridajte 100 gramov gréckeho jogurtu.
  4. Pridajte 150 gramov syra mascarpone a šťavu z 1 limetky. Limetka dodá nátierke sviežosť.
  5. Pridajte opečený cesnak z panvice, 70 gramov sušených paradajok, 1 čajovú lyžičku surového medu a štipku soli.
  6. Všetky ingrediencie mixujte, kým nezískate hladkú nátierku.
  7. Podľa chuti môžete pridať pár čili lupienkov pre pikantnosť.

Použitie

  • Táto nátierka je veľmi všestranná. Môžete ju použiť:
    • Na hrianky
    • Ako dip k surovej zelenine, ako sú mrkva, zeler, paprika, alebo uhorky
    • Ako omáčku ku grilovanému kuraťu či rybe
    • Ako nátierku na wrapy či sendviče
    • Ako základ na pizzu
    • Ako polevu na cestoviny

Tipy a úpravy

  • Pre zvýšenie bielkovín môžete pridať varený cícer, fazuľu alebo hodvábne tofu.
  • Pridajte jemne nasekané uhorky alebo kapary pre pikantný nádych.
  • Pre kvasenú nátierku pridajte 1-2 polievkové lyžice kvasenej zeleniny, ako je kyslá kapusta alebo kimchi. To zvýši výživovú hodnotu nátierky a bude prospešná pre vaše črevá.

Uchovávanie

  • Nátierku môžete uchovávať v chladničke až 5 dní.

Dobrú chuť!

Talianska paradajková nátierkaVideo recept:

Táto talianska paradajková nátierka je to ideálny recept pre každého, kto hľadá rýchle a jednoduché jedlo s lahodnou chuťou.

Súvisiace články:

Cuketová nátierka s mrkvou: U nás doma sa jej nevieme nabažiť!

Cuketovo paradajková nátierka na zimu: Kto ju raz vyskúša, ten si už na chlieb nič iné nenatrie!

Recept na vynikajúci domáci hummus z červenej šošovice: Lahodná nátierka vhodná na rôzne príležitosti!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Un jour Une recette

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty