Hľadáte recept na chutný a zároveň jednoduchý obed alebo večeru? Vyskúšajte tieto fantastické Španielske vtáčky z bravčového mäsa! Mäsko je neodolateľne mäkučké a šťavnaté a kombinácia slaniny, syra a sušených paradajok mu dodá úžasnú chuť.
Španielske vtáčky sú obľúbeným jedlom, ktoré si môžete vychutnať pri rôznych príležitostiach. Sú ideálne na rodinný obed, víkendovú večeru alebo aj na oslavu. Tento recept je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Španielske vtáčky z bravčového mäsa
Ingrediencie:
- Plátky z krkovičky alebo z bravčového karé
- Dijonská horčica
- Plátky slaniny
- Nakladané uhorky
- Sušené paradajky
- Cibuľa
- Tvrdý syr
- Hladká múka
- Šampiňóny
Postup prípravy:
- Rozložte plátky mäsa vedľa seba a prikryte ich potravinárskou fóliou. Naklepeme ich tĺčikom z oboch strán.
- Mäsko osoľte a okoreňte a potrite dijonskou horčicou.
- Nakrájajte tvrdý syr a uhorky na pásiky a cibuľu na pol krúžky.
- Na každý plátok mäsa položte plátok slaniny, kúsok syra, sušenú paradajku, kúsok cibule a kyslú uhorku.
- Zrolujte plátky a zafixujte ich špáradlom.
- Obalte každý kúsok v hladkej múke.
- Opečte rolky na panvici a potom ich preložte do hrnca.
- Podlejte vodou, pridajte šampiňóny a rozmarín.
- Podusíte do mäkka asi 30 – 40 minút.
Španielske vtáčky z bravčového mäsa – Video recept:
Španielske vtáčky z bravčového mäsa sú perfektným jedlom pre celú rodinu. Sú chutné, sýte a zaručene si ich zamiluje každý. Vyskúšajte si ich upiecť a presvedčte sa sami!
Súvisiace články
Lahodné plnené bravčové závitky v krémovej omáčke: V nedeľu rezne už nevysmážam!
Zdroj: Youtube kanál Piotr- Varenie je jednoduché