Smotanovo-krémový koláč “Mníška” je perfektný dezert k nedeľnej káve. Svojím jemným krémom, vláčnym korpusom a bohatou chuťou si vás zaručene získa.
Koláč “Mníška” je jednoduchý na prípravu a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Je to ideálny dezert pre všetky príležitosti, či už oslavu, posedenie s priateľmi alebo len tak na nedeľnú kávu.
Smotanovo-krémový koláč “Mníška”
Ingrediencie:
- Korpus:
- 4 veľké vajcia
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 plochá lyžička prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice oleja
- Krém:
- 1/2 litra smotany 30%
- 3 lyžičky želatíny
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 1/3 šálky vriacej vody
- Sirup:
- 1/2 šálky vody
- 3 polievkové lyžice cukru
- 2 polievkové lyžice masla
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 50 ml alkoholu
Príprava:
- Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, múku preosiatu s práškom a vymiešame cesto. Vložíme ho do 21 cm formy na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 25 minút dozlatista.
- Krém: Želatínu zalejeme 1/3 šálky vriacej vody a miešame, kým sa nerozpustí. Smotanu a cukor vyšľaháme dotuha a spojíme so želatínou.
- Sirup: V hrnci pridáme vodu, kakao, maslo, cukor a premiešame. Povaríme a do vychladnutého sirupu pridáme alkohol.
- Zloženie: Do vychladnutého korpusu urobíme jamky vareškou a polejeme sirupoom. Na korpus nanesieme krém a posypeme strúhanou čokoládou.
Smotanovo-krémový koláč “Mníška” – Video recept
Smotanovo-krémový koláč “Mníška” je neodolateľný dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!
Súvisiace články
Úžasný tvarohový koláč za 10 minút vášho času: Všetko len premiešam a dám do rúry!
Neobyčajný tvarohový koláč – Mega krémový, nič podobné ste ešte neochutnali!
Zdravý višňový koláč bez múky, bez masla a bez cukru: Super jednoduchý na prípravu
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Henia Fox