Sladká jeseň: Jednoduchý koláč s broskyňami a citrónovým krémom, ktorý poblázni svet

Sladká jeseň
Sladká jeseň: jednoduchý koláč s broskyňami a citrónovým krémom

Obsah receptu

Jeseň je tu a s ňou aj túžba po teplých, voňavých koláčoch. Tento jednoduchý recept na koláč Sladká jeseň s broskyňami a citrónovým krémom je presne to, čo potrebujete. Kombinácia sladkých broskýň, osviežujúceho citrónového krému a nadýchaného cesta vás zaručene dostane. A čo je najlepšie? Jeho príprava je naozaj jednoduchá!

Zabudnite na zložité recepty a hodiny strávené v kuchyni. Tento koláč zvládne pripraviť naozaj každý. Stačí vám pár základných surovín a trocha času. Výsledok vás však ohromí – lahodný koláč, ktorý si zamiluje celá rodina.

Ingrediencie:

Cesto

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 120 ml slnečnicového oleja
  • 200 g hladkej múky (00)
  • 12 g prášku do pečiva
  • citrónová kôra

Na citrónový krém

  • 300 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 10 g vanilkového cukru
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • šťava z polovice citróna (cca 40 ml)
  • 200 g zavárané broskyne

Postup prípravy:

  1. Do misky vložte vajcia a cukor, a vyšľahajte ich do peny.
  2. Pridajte slnečnicový olej, mlieko, múku, citrónovú kôru a prášok do pečiva, a všetko dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  3. Polovicu pripraveného cesta nalejte do formy s priemerom 22 cm vyloženej papierom na pečenie.
  4. Pečte v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180 °C približne 12 minút, alebo kým cesto nezíska zlatistú farbu.
  5. Medzitým si pripravte citrónový krém: v hrnci ohrejte mlieko, pridajte žĺtok, vanilkový cukor, cukor a kukuričný škrob. Miešajte, až kým krém nezhustne.
  6. Pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v miešaní, až kým krém nebude mať hladkú konzistenciu.
  7. Na upečené a vychladnuté cesto rozotrite pripravený krém a ozdobte broskyňami.
  8. Nalejte druhú polovicu cesta a pečte v predhriatej teplovzdušnej rúre na 180 °C približne 18 minút
  9. Pred podávaním posypte práškovým cukrom podľa chuti.

Tipy:

  • Ak nemáte zavárané broskyne, môžete použiť aj čerstvé.
  • Pre ešte intenzívnejšiu citrónovú chuť môžete do krému pridať aj trochu citrónovej kôry.
  • Koláč môžete ozdobiť aj iným ovocím, napríklad malinami alebo čučoriedkami.
  • Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť, aby sa chute pekne prepojili.

Video recept:

Tento jednoduchý koláč Sladká jeseň s broskyňami a citrónovým krémom je ideálnym dezertom na jesenné dni. Je rýchly na prípravu, lahodný a osviežujúci. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Jablkový zázrak – tento veľmi chutný koláčik s nádychom jesene je lahodný a jemný, s výraznou chuťou jabĺk

Lahodný korutánsky čokoládový koláč – starodávny recept od cukrára zo Schloss-Café

Lahodný jablkový koláč s kyslou smotanou a drobenkou – tento koláčik si naozaj musíte upiecť. Stane sa vaším obľúbeným

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Domáce od Alby

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty