Už vás nebaví zdĺhavé miesenie cesta na žemle? Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept na žemle bez miesenia! Stačí vyliať cesto do formičiek a za pár minút máte hotové lahodné a mäkké žemličky.
Žemle bez miesenia sú perfektné pre tých, ktorí nemajú čas alebo chuť tráviť v kuchyni celé hodiny. Sú hotové raz-dva a chutia fantasticky!
Rýchle žemle bez miesenia
Ingrediencie:
- 300 g hladkej múky
- 210 ml mlieka
- 2 PL kryštálového cukru
- soľ podľa chuti
- 1 PL sušeného droždia
- 28 g masla
Postup prípravy:
- Do misky pridajte teplé mlieko, sušené droždie a cukor, a dobre premiešajte.
- Počkajte 5 minút, potom pridajte múku a soľ.
- Pridajte maslo a vypracujte cesto, čo by malo trvať približne 2 minúty.
- Zakryjte cesto a nechajte ho kysnúť 60-90 minút.
- Posypte pracovnú dosku a cesto múkou, preložte cesto a vytvarujte do kruhu.
- Rozrežte na 6 rovnakých trojuholníkov a nechajte podkysnúť 15 minút.
- Každý trojuholník rozdelte na tri časti, vygúľajte a uložte tri guľky do jedného otvoru na muffinovú formu.
- Prikryjte a nechajte podkysnúť.
- Potrite mliekom a pečte v predhriatej rúre pri 180°C po dobu 15 minút.
- Po upečení potrite teplé žemličky rozpusteným maslom.
Rýchle žemle bez miesenia – Video recept:
Tieto žemličky sú ideálne na raňajky, obed, večeru alebo len tak na maškrtenie. Vyskúšajte ich a presvedčte sa sami, aké sú chutné a jednoduché na prípravu!
Súvisiace články
Fantastické domáce žemle z bieleho jogurtu: Po ich vyskúšaní už kupované nebudete chcieť!
Najlepšie domáce hrnčekové žemle: Chutné, s jemnou a rozplývajúcou sa striedkou!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Hellyho jednoduchý recept