Máte chuť na niečo výnimočné? Pripravte si s nami neodolateľné rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou a domácou klobásou a štipkou pikantnej syrovej nátierky. Tento recept zvládne aj kuchársky nováčik a výsledok? Dokonalé nedeľné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.
Chrumkavá slaninka, šťavnatá klobáska a voňavá cibuľka ukrytá v jemnom bravčovom mäse. To všetko zaliate vlastnou šťavou a upečené do zlatista. Znie to lákavo? Poďte s nami variť!
Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou
Ingrediencie:
- 1 kg bravčové mäso (karé)
- 200 g slanina
- 200 g domáca klobása
- 1 – 2 cibule (podľa chuti a veľkosti)
- Pikantná syrová nátierka
- Horčica
- Soľ, mleté čierne korenie
- Rastlinný olej
Postup prípravy:
- Príprava surovín:
- Slaninu nakrájame na plátky alebo na drobnejšie kúsky.
- Domácu klobásu nakrájame na kolieska.
- Cibuľu nakrájame na prúžky.
- Bravčové mäso nakrájame na plátky ako na rezne.
- Príprava mäsa:
- Plátky mäsa rozklepeme na tenko.
- Osolíme ich a prípadne okoreníme. Buďte opatrní s korením, pretože budeme používať pikantnú syrovú nátierku.
- Každý plátok potrieme horčicou a pikantnou syrovou nátierkou.
- Plnenie a rolovanie:
- Na pripravené plátky mäsa poukladáme nakrájanú slaninu a kolieska klobásy a prúžky cibule
- Mäso zrolujeme do rolád a spoj položíme dolu na pekáčik, ktorý sme pokvapkali olejom.
- Pečenie:
- Rolády podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do predohriatej rúry na 190 °C.
- Pečieme približne 60 – 90 minút.
- Pred koncom pečenia odstránime alobal a necháme rolády zapiecť do zlatohneda.
Servírovanie:
- Bravčové rolády podávame s ryžou poliatou výpekom, varenými alebo opečenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou a zeleninou.
Dobrú chuť!
Tipy:
- Nebojte sa experimentovať: Do plnky môžete pridať aj iné obľúbené ingrediencie, napríklad kúsky syra, nakladané uhorky alebo papriku.
- Pre ešte šťavnatejšie rolky: Pred pečením ich podlejte vývarom alebo pivom.
- Rolky sú skvelé aj na studeno ako súčasť obložených mís alebo chlebíčkov.
Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou a domácou klobásou sú zárukou úspechu pri každom nedeľnom obede. S naším podrobným receptom a praktickými tipmi ich hravo pripravíte aj vy. Nech vám chutí!
Súvisiace články:
Lahodný recept na kuracie rolky so šampiňónmi v smotanovej omáčke
Zemiakové rolky s kuracím mäsom a zeleninovou náplňou: veľmi jednoduchý a chutný recept
Kuracie rolky s ananásom a šunkou: Skvelá voľba na obed
Tento recept pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️