Search

Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou a domácou klobásou: Dokonalá nedeľná hostina

Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou
Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou

Obsah receptu

Máte chuť na niečo výnimočné? Pripravte si s nami neodolateľné rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou a domácou klobásou a štipkou pikantnej syrovej nátierky. Tento recept zvládne aj kuchársky nováčik a výsledok? Dokonalé nedeľné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina.

Chrumkavá slaninka, šťavnatá klobáska a voňavá cibuľka ukrytá v jemnom bravčovom mäse. To všetko zaliate vlastnou šťavou a upečené do zlatista. Znie to lákavo? Poďte s nami variť!

Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou

Ingrediencie:

  • 1 kg bravčové mäso (karé)
  • 200 g slanina
  • 200 g domáca klobása
  • 1 – 2 cibule (podľa chuti a veľkosti)
  • Pikantná syrová nátierka
  • Horčica
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Rastlinný olej

Postup prípravy:

  1. Príprava surovín:
    • Slaninu nakrájame na plátky alebo na drobnejšie kúsky.
    • Domácu klobásu nakrájame na kolieska.
    • Cibuľu nakrájame na prúžky.
    • Bravčové mäso nakrájame na plátky ako na rezne.
  2. Príprava mäsa:
    • Plátky mäsa rozklepeme na tenko.
    • Osolíme ich a prípadne okoreníme. Buďte opatrní s korením, pretože budeme používať pikantnú syrovú nátierku.
    • Každý plátok potrieme horčicou a pikantnou syrovou nátierkou.
  3. Plnenie a rolovanie:
    • Na pripravené plátky mäsa poukladáme nakrájanú slaninu a kolieska klobásy a prúžky cibule
    • Mäso zrolujeme do rolád a spoj položíme dolu na pekáčik, ktorý sme pokvapkali olejom.
  4. Pečenie:
    • Rolády podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do predohriatej rúry na 190 °C.
    • Pečieme približne 60 – 90 minút.
    • Pred koncom pečenia odstránime alobal a necháme rolády zapiecť do zlatohneda.

Servírovanie:

  • Bravčové rolády podávame s ryžou poliatou výpekom, varenými alebo opečenými zemiakmi, prípadne so zemiakovou kašou a zeleninou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Nebojte sa experimentovať: Do plnky môžete pridať aj iné obľúbené ingrediencie, napríklad kúsky syra, nakladané uhorky alebo papriku.
  • Pre ešte šťavnatejšie rolky: Pred pečením ich podlejte vývarom alebo pivom.
  • Rolky sú skvelé aj na studeno ako súčasť obložených mís alebo chlebíčkov.

Rolky z bravčového mäsa plnené slaninkou a domácou klobásou sú zárukou úspechu pri každom nedeľnom obede. S naším podrobným receptom a praktickými tipmi ich hravo pripravíte aj vy. Nech vám chutí!

Súvisiace články:

Lahodný recept na kuracie rolky so šampiňónmi v smotanovej omáčke

Zemiakové rolky s kuracím mäsom a zeleninovou náplňou: veľmi jednoduchý a chutný recept

Kuracie rolky s ananásom a šunkou: Skvelá voľba na obed


Tento recept pre vás s láskou napísala babka Stanka ❤️

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty