Raz ho zjete a už na neho nikdy nezabudnete: Neodolateľne lahodný zamračený tvarohový dezert

Raz ho zjete a už na neho nikdy nezabudnete: Neodolateľne lahodný zamračený tvarohový dezert

Túžite po dezerte, ktorý ohromí vašich hostí, ale zároveň je jednoduchý na prípravu? Zamračený tvarohový dezert je presne to, čo hľadáte!

Náš podrobný recept krok za krokom vás prevedie celým procesom, od prípravy cesta až po finálne zdobenie. A nebojte sa, máme pre vás aj zopár tipov, ako dosiahnuť dokonalý výsledok. Tak čo, ideme na to?

Zamračený tvarohový dezert

Ingrediencie:

Cesto:

  • 350 g hladkej múky (2 3/4 šálky)
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
  • 5 žĺtkov
  • 80 g práškového cukru (2/3 šálky)
  • 180 g masla
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • Nastrúhaná kôra z citróna

Krém:

  • 750 g tvarohu (3 šálky)
  • 130 g cukru (2/3 šálky)
  • 1 vajce
  • Nastrúhaná kôra z citróna

Poleva:

  • 5 bielkov
  • 5 lyžíc cukru

Postup prípravy:

  1. Predhrejte rúru:
  • Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si plech na pečenie s rozmermi 33 cm x 29 cm.
  1. Príprava cesta:
  • V miske zmiešajte preosiatu múku, sódu bikarbónu, vanilkový cukor a práškový cukor.
  • Pridajte maslo, žĺtka, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru z citróna. Vypracujte hladké cesto.
  1. Príprava krému:
  • V inej mise zmiešajte tvaroh, cukor, vajce a nastrúhanú kôru z citróna, aby ste získali jednotnú konzistenciu.
  1. Zostavenie koláča:
  • Cesto rozvaľkajte a vložte do plechu. Na cesto rovnomerne rozotrite tvarohový krém.
  • Vložte do rúry a pečte 20 minút.
  1. Príprava polevy:
  • Vyšľahajte bielka s cukrom do pevnej peny.
  • Naneste polevu pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou na tvarohový krém.
  1. Dokončenie pečenia:
  • Pečte ďalších 10 minút.
  1. Dokončenie:
  • Nechajte koláč vychladnúť pred podávaním.
  • Pre čisté rezanie použite nôž ponorený do studenej vody.

Tipy:

  • Múku vždy preosejte: Zaručíte tak, že cesto bude nadýchané a bez hrudiek.
  • Maslo by malo byť zmäknuté: Ľahšie sa zapracuje do cesta a vytvorí jemnejšiu textúru.
  • Bielka vyšľahajte do tuha: Poleva bude pevná a krásne drží tvar.
  • Použite nôž namočený v studenej vode: Koláč sa bude ľahšie krájať a rezy budú čisté.

Zamračený tvarohový dezertVideo recept:

Zamračený tvarohový dezert je skutočným pokladom medzi dezertami. Jeho príprava je jednoduchá, chuť nezabudnuteľná. Či už ho pripravíte pre rodinu alebo pre špeciálnu príležitosť, určite zožne veľký úspech. Neváhajte a vyskúšajte náš recept, garantujeme vám, že nebudete ľutovať!

Súvisiace články:

Najlepší tvarohový koláč na svete Cisársky koláč: Pobláznil celý svet!

Zdravý tvarohový koláč bez cukru a múky: Lahodná dezertná klasika v zdravej verzií

Tvarohový koláč bez múky, bez ovsených vločiek: Koláčik s menším počtom sacharidov!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte


Súvisiace príspevky

Chrumkavé koláčiky s orechmi a lekvárom: Dokonalosť ku káve, ktorá zmizne za pár minút

Chrumkavé koláčiky s orechmi a lekvárom: Dokonalosť ku káve, ktorá zmizne za pár minút

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Chrumkavé koláčiky s orechmi a lekvárom sú dokonalým doplnkom ku káve alebo čaju. Jemné, sladké a neuveriteľne lahodné, tieto koláčiky si vás získajú svojou jednoduchosťou a tradičnou chuťou. Vyskúšajte ich ešte dnes a uvidíte, ako rýchlo zmiznú zo stola! Ak hľadáte rýchly […]

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou sú ideálnym jedlom na rýchly a chutný obed. Tento recept, inšpirovaný manželovou kuchyňou, kombinuje lahodné chute jemného kuracieho mäsa, aromatickej zeleniny a šťavnatej ryže. Je to jednoduché a výživné jedlo, ktoré poteší každého. Hľadáte rýchly […]

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kurací Stroganov je lahodné jedlo, ktoré sa u nás doma stalo obľúbeným vďaka mame. Jeho jemná a krémová chuť v kombinácii s kuracími prsiami, hubami a kyslou smotanou je dokonalým nápadom na rýchly a chutný obed či večeru. Tento recept na Kurací […]

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

Recept na hruškový kompót – takto to robili naše staré mamy bez chémie! 

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a používali už naše staré mamy. Tento spôsob zavárania je jednoduchý, nevyžaduje žiadne chemické prísady a výsledkom je lahodný kompót, ktorý si môžete vychutnať počas celej zimy. Hruškový kompót je tradičný recept, ktorý poznali a […]

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Guláš z hovädzieho pliecka je tradičné slovenské jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. S bohatou chuťou, jemným mäsom, a hustou omáčkou je tento guláš ideálnym jedlom na rodinný obed či večeru. Tento recept na hovädzí guláš vás naučí, ako pripraviť mäso, ktoré […]

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pivné bravčové rezne sú výnimočne jemné a šťavnaté jedlo, ktoré vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Pridané pivo dodáva mäsu osobitý nádych a jedlo je tak ešte delikátnejšie ako klasické rezne. Chcete pripraviť bravčové rezne trochu inak? Skúste tento pivný recept, ktorý zaručene […]


Google Správy: Daj nám ⭐