Search

Plnená pečená bravčová panenka s cuketou a šampiňónmi: Nielen vyzerá, ale aj chutí fantasticky!

Plnená pečená bravčová panenka s cuketou
Plnená pečená bravčová panenka s cuketou

Obsah receptu

Hľadáte chutný a zároveň jednoduchý recept na obed alebo večeru? Vyskúšajte plnenú bravčovú panenku s cuketou a šampiňónmi! Toto jedlo je plné chuti a arómy a určite poteší celú rodinu.

Lahodná plnená bravčová panenka s cuketou a šampiňónmi – jednoduchý recept na chutný obed či večeru, ktorý zvládne každý.

Plnená pečená bravčová panenka s cuketou

Ingrediencie:

  • Bravčová panenka 1 kg
  • 1 kg zemiakov
  • Vajcia
  • Cibuľa
  • 150 g syra
  • 500 g cukety
  • Šampiňóny
  • Sójová omáčka
  • Teriyaki omáčka
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Tymián
  • Paprika

Na šalát:

  • Uhorka
  • Paradajka
  • Paprika
  • Kôpor
  • Soľ
  • Korenie
  • Olivový olej

Postup prípravy:

  1. Na bravčovú panenku spravíme zárezy, osolíme, okoreníme a posypeme tymiánom. Dobre votrieme aj do zárezov.
  2. V miske rozšľaháme vajíčko. Cibuľu nakrájame na kolieska, každé namočíme vo vajíčku a vsunieme dve kolieska do každého zárezu v panenke.
  3. Syr nakrájame na hrubšie plátky a vsunieme do zárezu k cibuli.
  4. Umyté zemiaky so šupkou posolíme a dáme variť.
  5. Na plech s papierom na pečenie položíme naplnenú bravčovú panenku. V miske rozmiešame soľ, čierne korenie, olivový olej, teriyaki omáčku a papriku. Touto omáčkou potrieme panenku a zabalíme do papiera na pečenie a alobalu.
  6. Umytú cuketu nakrájame na hrubšie kolieska. Očistené šampiňóny prekrojíme na polovicu, osolíme, posypeme mletým čiernym korením a polejeme sójovou omáčkou a všetko spolu zmiešame.
  7. Pečieme pri 180°C 30 minút.
  8. Uvarené zemiaky prekrojíme na polovice a opečieme z obidvoch strán na rozpálenom oleji.
  9. Mäso vyberieme z rúry, odoberieme cuketu so šampiňónmi.
  10. Panenku odokryjeme, dáme ešte zapiecť do rúry na 200°C na 15 minút.
  11. Šalát:
  12. Uhorku, paradajku a papriku nakrájame na kocky, kôpor nakrájame na drobno, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a premiešame.

Tipy:

  • Namiesto syra môžete do panenky pridať aj sušenú šunku alebo slaninu.
  • Pre pikantnejšiu chuť môžete do plnky pridať aj chilli papričku.
  • Zemiaky môžete piecť aj v rúre spolu s panenkou.
  • Cuketu a šampiňóny môžete pred pečením pokvapkať olivovým olejom a posypať bylinkami.

Plnená pečená bravčová panenka s cuketouVideo recept:

Plnená bravčová panenka s cuketou a šampiňónmi je výborné jedlo, ktoré je ideálne na rôzne príležitosti. Je chutné, jednoduché na prípravu a určite si ho zamilujete.

Súvisiace články:

Dusená bravčová panenka v lahodnej smotanovej omáčke: Šťavnatá a veľmi jemná!

Rolovaná bravčová panenka so slaninou plnená šampiňónmi: Najchutnejší recept z panenky!

Najlepšia bravčová panenka so šampiňónmi: Mäsko je jemné a fantasticky šťavnaté!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Jeden Tag köstlich

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty