Boli ste už niekedy tak ohromení receptom, že ste sa zastavili a povedali: “Toto je také dobré, že by to ohromilo aj moju babičku!”? Nuž, máme pre vás práve taký recept! Predstavujeme vám neuveriteľne ľahkú a chutnú pečenú krkovičku na kapuste. Toto jemné a vynikajúce jedlo je skvelým riešením pre slávnostné príležitosti a je také jednoduché, že ho zvládne aj úplný začiatočník.
Mäso vám prinášame v kombinácii s kapustou a zapekanými zemiakmi, ako ste ešte nikdy nejedli.
Pečené mäso s kapustou – Ingrediencie:
Na mäso:
- 8 porcií bravčového mäsa (preferované sú krkovička, plece, stehno alebo karé)
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Mletá paprika podľa chuti
- 1 hlávka kapusty (ideálne mladá)
Pre omáčku:
- 1 stredne veľká cibuľa
- Rastlinný olej podľa potreby
- 8 šampiňónov
- Soľ podľa chuti
- Mleté čierne korenie podľa chuti
- Mletá červená paprika podľa chuti
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g syra podľa vlastného výberu
Pre zemiaky:
- 3 stredne veľké zemiaky
- Kôpor podľa chuti
- 1 strúčik cesnaku
- 1/3 čajovej lyžičky nakladanej papriky
- Soľ podľa chuti
- Mletá paprika podľa chuti
- 50 ml rastlinného oleja
Príprava:
Začnite tým, že si pripravíte mäso. Krkovičku nakrájajte na 8 plátkov a naukladajte ich na tvrdú podložku. Prekryte ich fóliou a vyklepajte tĺčikom. Potom mäso posypte soľou, čiernym korením a mletou paprikou a rukou votrite korenie do mäsa.
Kapustu rozdelte na polovicu a nasekajte na hrubé plátky. Posolte a okoreňte ju podľa chuti. Steaky a kapustu striedavo ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 40 minút pri teplote 200°C.
Počas pečenia mäsa pripravte omáčku. Nakrájanú cibuľu opražte na rastlinnom oleji 2 minúty. Pridajte nakrájané šampiňóny, premiešajte a pridajte soľ, mletú papriku a čierne korenie. Smažte a miešajte po dobu 3-5 minút. Potom prilejte šľahačkovú smotanu, zamiešajte a pridajte najemno nastrúhaný syr. Za miešania privarte.
Pečené mäso a kapustu zalejte šampiňónovou omáčkou a posypte syrom. Pečte ďalších 10 minút pri 200°C.
Zatiaľ čo mäso dokončuje pečenie, pripravte zemiaky. Do hrnca vložte nakrájané neošúpané zemiaky a zalejte ich vodou. Varíte 10 minút. Do misy pridajte nakrájaný kôpor, pretlačený cesnak, papriku, soľ, mletú papriku a olej a dôkladne premiešajte. Zo zemiakov precedíte vodu, pridajte omáčku a premiešajte. Zapekaciu misu vymastite olejom, vložte zemiaky a pečte pri teplote 200°C 15 minút.
A to je všetko! Servírujte lahodné mäso so zemiakmi a pripravte sa na chutný zážitok. Dobrú chuť!
Majte na pamäti, že aj keď tento recept je pomerne jednoduchý, stále si vyžaduje trochu trpezlivosti a starostlivosti pri príprave. Ale výsledok stojí za to!
Video recept:
Pre viac inšpirácie a receptov sa pridajte k nám na Facebookovej stránke Varíme s Láskou. Nezabudnite, že najlepšie jedlo sa vždy pripravuje s láskou!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Berlínsky rezeň so zemiakovým šalátom
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell