Search

Berlínsky rezeň so zemiakovým šalátom

Berlínsky rezeň so zemiakovým šalátom
berlínsky rezeň

Obsah receptu

Prinášame vám úchvatný recept na Berlínsky rezeň podľa známeho youtube kanálu Recepty bez brepty, ktorý je skutočne jedinečný.

Obrovský kus bravčového stehna, obalený v krásne chrumkavom trojobale, servírovaný s vynikajúcim zemiakovým šalátom – jednoducho povedané, toto je pokrm, ktorý by ste si určite mali vyskúšať doma.

Pre najlepší Berlínsky rezeň potrebujeme:

Na rezeň:

  • chren
  • 3 čajové lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 3 čajové lyžičky plnotučnej horčice
  • bravčové stehno
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 vajcia
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • rastlinný olej
  • maslo

Na šalát:

  • 600 g zemiakov
  • 3 vajcia
  • 100 g uhoriek
  • kôpor
  • 1 polievková lyžica worcestrovej omáčky
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 6 polievkových lyžíc majonézy
  • mleté korenie
  • 1 čajová lyžička soli

Postup:

  1. Začíname tak, že si pripravíme horčicovú zmes. Chren očistíme, nastrúhame a vložíme ho do misky. Pridáme k nemu hrubozrnnú horčicu a plnotučnú horčicu a všetko spolu premiešame.
  2. Bravčové mäso nakrájame na plátky na pevnej podložke. Plátky prekryjeme fóliou a dobre vyklepeme z oboch strán. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Na naklepané mäso nanesieme horčicovú zmes, ktorú sme si predtým pripravili, a rovnomerne ju rozotrieme po celom povrchu.
  4. Vajcia rozšľaháme v miske. Mäso najprv obalíme v múke z oboch strán, potom ho obalíme vo vajci a na záver v strúhanke.
  5. Rezeň vysmažíme na panvici s olejom z oboch strán dozlatista. Potom ho preložíme do sklenenej formy na pečenie vystlanej servítkou, na vrch položíme kúsok masla a pečieme 10 minút pri teplote 100°C.
  6. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame cez strunový krájač. Následne ich vložíme do misy.
  7. Do misy s nastrúhanými zemiakmi pridáme nakrájané vajcia uvarené na tvrdo.
  8. Následne pridáme nakrájané uhorky, kôpor, worcestrovú omáčku, horčicu, majonézu, korenie a soľ.
  9. Všetko obsah misy spolu dôkladne premiešame. Ak je potrebné, môžeme pridať nálev z uhoriek.
  10. Hotový Berlínsky rezeň s lahodným zemiakovým šalátom môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky


zdroj: Recepty bez brepty

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty