Search

Pečená paprika s cesnakom na zimu: Tento chutný recept mám priamo z Chorvátska

Pečená paprika s cesnakom na zimu
Pečená paprika s cesnakom na zimu

Obsah receptu

Pečená paprika s cesnakom na zimu je tradičný chorvátsky recept, ktorý vám umožní vychutnať si chuť leta aj počas chladných mesiacov. Táto jednoduchá a chutná príprava je ideálna pre všetkých milovníkov papriky.

V tomto článku nájdete podrobný návod, ako si pripraviť túto lahôdku. Dozviete sa, ako správne opekať papriky, ako ich ľahko olúpať a ako ich marinovať s cesnakom a petržlenovou vňaťou. S naším receptom si môžete byť istí, že vaša pečená paprika s cesnakom bude mať dokonalú chuť a konzistenciu.

Pečená paprika s cesnakom na zimu

Ingrediencie:

  • 2 kg papriky
  • 100 ml oleja
  • 100 ml octu
  • 1 lyžička soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate

Postup prípravy:

Príprava papriky:

  • Papriky si najprv opečte. Môžete to urobiť v rúre – položte papriky na plech a pečte ich pri vysokej teplote, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť čierne škvrny. Po upečení ich preložte do hrnca, prikryte a nechajte vychladnúť. Týmto spôsobom sa budú ľahšie lúpať.

Príprava cesnaku a prvosienky:

  • Kým sa papriky chladia, nakrájajte cesnak na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájajte tiež.

Lúpanie papriky:

  • Po vychladnutí papriku olúpte a očistite od jadierok. Potom papriku nakrájajte na menšie kúsky.

Marinovanie papriky:

  • Do veľkej misy vložte nakrájanú papriku. Pridajte cesnak, 100 ml octu, 100 ml oleja, petržlenovú vňať a lyžičku soli. Všetko dobre premiešajte a nechajte 30 minút odstáť. Po tomto čase skontrolujte chuť a podľa potreby pridajte viac soli alebo octu.

Plnenie do pohárov:

  • Pripravenú papriku s marinádou naplňte do sterilizovaných zaváracích pohárov. Dobre ich uzavrite.

Pasterizácia:

  • Na dno veľkého hrnca položte handričku, aby nádoby nenarážali o dno. Nádoby poukladajte na handričku a zalejte ich vodou až po vrch.
  • Hrniec dajte na sporák, nechajte vodu zovrieť, potom znížte teplotu a varte ešte 20 minút.
  • Po pasterizácii nechajte nádoby vo vode postupne vychladnúť. Potom ich vyberte z vody, zabaľte do prikrývok a nechajte ich úplne vychladnúť.

Tipy:

  • Experimentujte s príchuťami: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte do marinády trochu chilli papričky. Môžete tiež vyskúšať pridať iné bylinky, ako napríklad bazalku alebo oregano.
  • Skladujte na chladnom a tmavom mieste: Po pasterizácii skladujte poháre s pečenou paprikou na chladnom a tmavom mieste. Takto vám vydržia niekoľko mesiacov.
  • Využite papriku rôzne: Pečenú papriku s cesnakom môžete podávať ako prílohu k mäsu, pridať ju do šalátov, alebo ju použiť ako nátierku na chlieb.

Pečená paprika s cesnakom na zimu – Video recept:

Pečená paprika s cesnakom na zimu je skvelý spôsob, ako si zachovať chuť leta po celý rok. S naším podrobným receptom a užitočnými tipmi si môžete byť istí, že vaša domáca pečená paprika bude chutná a vydrží vám dlho.

Súvisiace články:

Urodilo sa vám veľa papriky? S týmito pečenými paprikami so zemiakovou plnkou nikdy nebudete chcieť mäso – vynikajúce!

Fantastický letný obed – Plnená paprika s mletým mäsom podľa mojej mamy

Výborný bravčový paprikáš podľa babky Stanky: Neodolateľná klasika


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty