Pečená paprika s cesnakom na zimu: Tento chutný recept mám priamo z Chorvátska

Pečená paprika s cesnakom na zimu: Tento chutný recept mám priamo z Chorvátska

Pečená paprika s cesnakom na zimu je tradičný chorvátsky recept, ktorý vám umožní vychutnať si chuť leta aj počas chladných mesiacov. Táto jednoduchá a chutná príprava je ideálna pre všetkých milovníkov papriky.

V tomto článku nájdete podrobný návod, ako si pripraviť túto lahôdku. Dozviete sa, ako správne opekať papriky, ako ich ľahko olúpať a ako ich marinovať s cesnakom a petržlenovou vňaťou. S naším receptom si môžete byť istí, že vaša pečená paprika s cesnakom bude mať dokonalú chuť a konzistenciu.

Pečená paprika s cesnakom na zimu

Ingrediencie:

  • 2 kg papriky
  • 100 ml oleja
  • 100 ml octu
  • 1 lyžička soli
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 zväzok petržlenovej vňate

Postup prípravy:

Príprava papriky:

  • Papriky si najprv opečte. Môžete to urobiť v rúre – položte papriky na plech a pečte ich pri vysokej teplote, kým sa na povrchu nezačnú tvoriť čierne škvrny. Po upečení ich preložte do hrnca, prikryte a nechajte vychladnúť. Týmto spôsobom sa budú ľahšie lúpať.

Príprava cesnaku a prvosienky:

  • Kým sa papriky chladia, nakrájajte cesnak na tenké plátky. Petržlenovú vňať nakrájajte tiež.

Lúpanie papriky:

  • Po vychladnutí papriku olúpte a očistite od jadierok. Potom papriku nakrájajte na menšie kúsky.

Marinovanie papriky:

  • Do veľkej misy vložte nakrájanú papriku. Pridajte cesnak, 100 ml octu, 100 ml oleja, petržlenovú vňať a lyžičku soli. Všetko dobre premiešajte a nechajte 30 minút odstáť. Po tomto čase skontrolujte chuť a podľa potreby pridajte viac soli alebo octu.

Plnenie do pohárov:

  • Pripravenú papriku s marinádou naplňte do sterilizovaných zaváracích pohárov. Dobre ich uzavrite.

Pasterizácia:

  • Na dno veľkého hrnca položte handričku, aby nádoby nenarážali o dno. Nádoby poukladajte na handričku a zalejte ich vodou až po vrch.
  • Hrniec dajte na sporák, nechajte vodu zovrieť, potom znížte teplotu a varte ešte 20 minút.
  • Po pasterizácii nechajte nádoby vo vode postupne vychladnúť. Potom ich vyberte z vody, zabaľte do prikrývok a nechajte ich úplne vychladnúť.

Tipy:

  • Experimentujte s príchuťami: Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte do marinády trochu chilli papričky. Môžete tiež vyskúšať pridať iné bylinky, ako napríklad bazalku alebo oregano.
  • Skladujte na chladnom a tmavom mieste: Po pasterizácii skladujte poháre s pečenou paprikou na chladnom a tmavom mieste. Takto vám vydržia niekoľko mesiacov.
  • Využite papriku rôzne: Pečenú papriku s cesnakom môžete podávať ako prílohu k mäsu, pridať ju do šalátov, alebo ju použiť ako nátierku na chlieb.

Pečená paprika s cesnakom na zimu – Video recept:

Pečená paprika s cesnakom na zimu je skvelý spôsob, ako si zachovať chuť leta po celý rok. S naším podrobným receptom a užitočnými tipmi si môžete byť istí, že vaša domáca pečená paprika bude chutná a vydrží vám dlho.

Súvisiace články:

Urodilo sa vám veľa papriky? S týmito pečenými paprikami so zemiakovou plnkou nikdy nebudete chcieť mäso – vynikajúce!

Fantastický letný obed – Plnená paprika s mletým mäsom podľa mojej mamy

Výborný bravčový paprikáš podľa babky Stanky: Neodolateľná klasika


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Moja kuchyňa Tanja


Súvisiace príspevky

Bleskový recept na vyprážané šampiňóny so zemiakmi: Jednoduché, rýchle a veľmi chutné!

Bleskový recept na vyprážané šampiňóny so zemiakmi: Jednoduché, rýchle a veľmi chutné!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyprážané šampiňóny so zemiakmi sú rýchlym a chutným jedlom, ktoré si zamilujete. Svoju obľúbenosť si získavajú svojou jednoduchosťou a rýchlosťou prípravy. Ideálne ako rýchla večera alebo výdatný obed. Šampiňóny v kombinácii so zemiakmi a jemnou chuťou masla tvoria dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte […]

Zelené fazuľky na cesnaku: Ideálny recept na diétu a chudnutie

Zelené fazuľky na cesnaku: Ideálny recept na diétu a chudnutie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Zelené fazuľky na cesnaku sú skvelou voľbou pre ľudí, ktorí chcú jesť ľahko a zdravo. Jednoduchý recept s minimom ingrediencií, ktorý je ideálny pre rýchlu a chutnú večeru. Ak hľadáte diétne jedlo, ktoré si pripravíte rýchlo a bez zbytočného stresu, zelené fazuľky […]

Tradičná šošovicová polievka na slovenský spôsob – Chutí naozaj výborne!

Tradičná šošovicová polievka na slovenský spôsob – Chutí naozaj výborne!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tradičná šošovicová polievka patrí medzi obľúbené jedlá slovenských domácností. Jej bohatá chuť, výživnosť a jednoduchosť prípravy z nej robia ideálnu voľbu na rýchle a chutné jedlo pre celú rodinu. Poďme sa spoločne naučiť, ako pripraviť túto lahôdku krok za krokom. Tento recept […]

Čarovný paradajkový šalát – Najchutnejší paradajkový šalátik všetkých čias! Rýchlo a jednoducho

Čarovný paradajkový šalát – Najchutnejší paradajkový šalátik všetkých čias! Rýchlo a jednoducho

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Čarovný paradajkový šalát je rýchly a jednoduchý recept, ktorý prinesie do vašej kuchyne sviežosť a výnimočnú chuť. Vďaka kombinácii čerstvých paradajok, cibule a jedinečnej marinády tento šalátik očarí každého pri stole. Leto je ideálnym časom na ľahké a chutné jedlá. Tento paradajkový […]

Fantastické domáce noky: Recept na nokerlíky ako ich robila moja babka

Fantastické domáce noky: Recept na nokerlíky ako ich robila moja babka

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Domáce noky sú skutočnou klasikou slovenskej kuchyne. Tento recept vás prevedie krok za krokom, ako pripraviť fantastické nokerlíky, ktoré milovala moja babka. Sú jednoduché na prípravu a skvelé ako príloha alebo hlavné jedlo. Chutné, mäkké a lahodné noky sa stanú vašim obľúbeným […]

Túto zaváranú papriku s cesnakom na zimu pripravujem už 10 rokov! 50 pohárov je pre mňa málo!

Túto zaváranú papriku s cesnakom na zimu pripravujem už 10 rokov! 50 pohárov je pre mňa málo!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Túto zaváranú papriku s cesnakom na zimu pripravujem už viac ako desať rokov a stala sa neodmysliteľnou súčasťou našej špajze. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý zaručuje lahodnú a chrumkavú papriku počas celej zimy! Zaváraná paprika s cesnakom je tradičný spôsob, ako uchovať […]


Google Správy: Daj nám ⭐