Urodilo sa vám veľa papriky? S týmito pečenými paprikami so zemiakovou plnkou nikdy nebudete chcieť mäso – vynikajúce!

Urodilo sa vám veľa papriky? S týmito pečenými paprikami so zemiakovou plnkou nikdy nebudete chcieť mäso – vynikajúce!

Pečené papriky so zemiakovou plnkou

Ingrediencie:

  • 12 až 14 stredne veľkých paprík
  • 1 kg zemiakov
  • 300 g cibule
  • 3 až 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 5 až 6 lyžíc rastlinného oleja
  • Soľ a korenie (podľa chuti)
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • Olivový olej
  • 50 ml vody
  • Alobal

Postup prípravy:

  1. Príprava paprík:
    • Očistite 12 až 14 stredne veľkých paprík, odstráňte z nich semená a dôkladne ich umyte.
  2. Príprava zemiakovej zmesi:
    • Nakrájajte 1 kg zemiakov na malé kocky.
    • Nakrájajte 300 g cibule nadrobno.
    • Nakrájajte 3 až 4 strúčiky cesnaku na tenké plátky.
    • Nasekajte 3 lyžice petržlenovej vňate.
  3. Smaženie zemiakovej zmesi:
    • Vo veľkej panvici rozohrejte 5 až 6 lyžíc rastlinného oleja na strednom ohni.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju 4-5 minút, kým nezačne zlatistieť.
    • Pridajte nakrájané zemiaky a pokračujte v smažení na strednom ohni ďalších 10 minút, za stáleho miešania.
    • Pridajte 1 čajovú lyžičku soli, 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia a 2 čajové lyžičky sladkej papriky.
    • Pridajte nakrájaný cesnak a premiešajte.
    • Pridajte 3 lyžice kyslej smotany a nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Plnenie paprík:
    • Pripravenou zemiakovou zmesou naplňte očistené papriky.
  5. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 220 °C.
    • Do pekáča pridajte trochu olivového oleja a položte naplnené papriky.
    • Pridajte 50 ml vody do pekáča.
    • Zakryte papriky hliníkovou fóliou a pečte 30 minút pri teplote 220 °C.
    • Po 30 minútach odstráňte fóliu, otočte papriky a pečte ďalších 30 minút.
    • Ak chcete, môžete zapnúť ventilátor v rúre na posledných 15 až 20 minút, aby papriky získali peknú zlatistú farbu.
  6. Dokončenie:
    • Po upečení vyberte papriky z rúry a nechajte ich trochu vychladnúť pred podávaním.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Experimentujte s plnkou: Okrem zemiakov môžete do plnky pridať aj inú zeleninu, ako napríklad cuketu, baklažán alebo šampiňóny.
  • Pridajte syr: Pre ešte bohatšiu chuť môžete papriky pred pečením posypať strúhaným syrom, napríklad mozzarellou alebo parmezánom.
  • Podávajte s dipom: Pečené papriky sú výborné aj s jogurtovým dipom s bylinkami alebo s pikantnou paradajkovou salsou.

Pečené papriky so zemiakovou plnkou – Video recept:

Pečené papriky plnené zemiakmi sú dôkazom toho, že aj bezmäsité jedlá môžu byť chutné a sýte. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami!

Súvisiace články:

Pečené plnené červené papriky so syrom Feta: Cez leto ich robím niekoľkokrát týždenne

Fantastický letný obed – Plnená paprika s mletým mäsom podľa mojej mamy

Zapečená paprika plnená kuracím mäsom a syrom: Jednoduchý a rýchly letný recept


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa


Súvisiace príspevky

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

Šťavnatý slivkový koláč s láskou: Jednoduchý na prípravu, krásny a chutný!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šťavnatý slivkový koláč je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Jednoduchý na prípravu, plný lahodných čerstvých sliviek a voňavý po vanilke. Tento koláč vás očarí nielen svojou chuťou, ale aj krásnym vzhľadom. Pripravte si ho ešte dnes s láskou! Tento šťavnatý slivkový koláč […]

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami: Najjednoduchší a najchutnejší recept, ktorý si každý zamiluje!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Šampiňóny v smotanovej omáčke s paradajkami sú jednoduché na prípravu, no chuťovo prekvapia každého. Tento lahodný bezmäsitý recept je ideálny na obed či večeru a osloví všetkých, ktorí milujú spojenie húb, smotany a paradajok. Rýchly a chutný recept, ktorý si môžete prispôsobiť […]

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou podľa manželovho receptu: Jednoduchý a mimoriadne chutný obed!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pečené kuracie stehná s ryžou a zeleninou sú ideálnym jedlom na rýchly a chutný obed. Tento recept, inšpirovaný manželovou kuchyňou, kombinuje lahodné chute jemného kuracieho mäsa, aromatickej zeleniny a šťavnatej ryže. Je to jednoduché a výživné jedlo, ktoré poteší každého. Hľadáte rýchly […]

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

Kurací Stroganov: Skvelý recept od mojej mamy

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Kurací Stroganov je lahodné jedlo, ktoré sa u nás doma stalo obľúbeným vďaka mame. Jeho jemná a krémová chuť v kombinácii s kuracími prsiami, hubami a kyslou smotanou je dokonalým nápadom na rýchly a chutný obed či večeru. Tento recept na Kurací […]

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

Perfektný guláš z hovädzieho pliecka: Mäsko je neskutočne mäkké a rozpadá sa na jazyku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Guláš z hovädzieho pliecka je tradičné slovenské jedlo, ktoré poteší každého milovníka mäsa. S bohatou chuťou, jemným mäsom, a hustou omáčkou je tento guláš ideálnym jedlom na rodinný obed či večeru. Tento recept na hovädzí guláš vás naučí, ako pripraviť mäso, ktoré […]

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

Pivné bravčové rezne: 100-krát lepšie ako klasické, dokonale jemné a šťavnaté

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Pivné bravčové rezne sú výnimočne jemné a šťavnaté jedlo, ktoré vás prekvapí svojou bohatou chuťou. Pridané pivo dodáva mäsu osobitý nádych a jedlo je tak ešte delikátnejšie ako klasické rezne. Chcete pripraviť bravčové rezne trochu inak? Skúste tento pivný recept, ktorý zaručene […]


Google Správy: Daj nám ⭐