Hľadáte recept na mäkkučké a nadýchané raňajkové pečivo, ktoré už nikdy nebudete kupovať v obchode? Vyskúšajte náš recept! Je jednoduchý, rýchly a zvládne ho aj začínajúci kuchár.
Toto raňajkové pečivo je perfektné pre celú rodinu. Je chutné, zdravé a sýte. Môžete ho jesť s maslom, džemom, medom alebo čímkoľvek, čo máte radi.
Raňajkové pečivo
Ingrediencie:
- 3 vajcia
- 70 g cukru
- 75 g masla
- 1 ČL soli
- 250 ml teplého mlieka
- 10 g sušeného droždia
- 700 g hladkej múky
- 1 žĺtok s trochou mlieka na potretie
Postup prípravy:
Do mixéru vložte vajcia, maslo, cukor, štipku soli, mierne ohriate mlieko a sušené droždie. Všetko spolu dôkladne premixujte po dobu 2 minút. Získanú zmes prelejte do väčšej misy, pridajte postupne múku a ručne vypracujte mäkké cesto.
Vezmite misu, umiestnite do nej cesto, zakryte ju čistou bavlnenou utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Po hodine cesto preložte na ľahko pomúčnenú pracovnú plochu, rozdeľte na niekoľko častí a každú časť rozvaľkajte do podlhovastého tvaru. Potom z každého kusu vytvarujte rolku.
Umiestnite rolky vedľa seba na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryte ľahkým uterákom alebo tenkým sáčkom a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Žĺtok spojte s trochou mlieka a touto zmesou potrite povrch každej rolky. Pečte v rúre predhriatej na 200°C približne 30 minút, alebo kým nie sú rolky zlatohnedé.
Raňajkové pečivo – Video recept:
Už nikdy nebudete musieť kupovať raňajkové pečivo v obchode! Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami, aké je toto pečivo chutné a nadýchané.
Odporúčania
- Do cesta môžete pridať rôzne prísady, napríklad škoricu, hrozienka alebo orechy.
- Pečivo môžete piecť aj v rúre vyhriatej na 180°C. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od typu rúry.
- Pečivo je najlepšie skonzumovať v deň pečenia.
- Ak chcete, aby bolo pečivo extra mäkké, môžete ho po upečení potrieť maslom.
- Cesto pred pečením dobre prepracujte, aby sa v ňom vytvorili vzduchové bubliny.
- Pečivo pečte dozlatista.
- Pečivo po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.
Súvisiace články:
Jemné domáce rožky z bieleho jogurtu: Krehké a zároveň neskutočne jemné, okamžite si ich obľúbite!
Výborné Turecké tvarohové rožky: Neskutočne jemné a vláčne!
Zdroj: Youtube kanál recepty na lásku