Search

Najlepšie raňajkové pečivo: Tak mäkkučké a nadýchané, že už v obchode nekupujem!

raňajkové pečivo
raňajkové pečivo

Obsah receptu

Hľadáte recept na mäkkučké a nadýchané raňajkové pečivo, ktoré už nikdy nebudete kupovať v obchode? Vyskúšajte náš recept! Je jednoduchý, rýchly a zvládne ho aj začínajúci kuchár.

Toto raňajkové pečivo je perfektné pre celú rodinu. Je chutné, zdravé a sýte. Môžete ho jesť s maslom, džemom, medom alebo čímkoľvek, čo máte radi.

Raňajkové pečivo

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 70 g cukru
  • 75 g masla
  • 1 ČL soli
  • 250 ml teplého mlieka
  • 10 g sušeného droždia
  • 700 g hladkej múky
  • 1 žĺtok s trochou mlieka na potretie

Postup prípravy:

Do mixéru vložte vajcia, maslo, cukor, štipku soli, mierne ohriate mlieko a sušené droždie. Všetko spolu dôkladne premixujte po dobu 2 minút. Získanú zmes prelejte do väčšej misy, pridajte postupne múku a ručne vypracujte mäkké cesto.

Vezmite misu, umiestnite do nej cesto, zakryte ju čistou bavlnenou utierkou alebo potravinárskou fóliou a nechajte na teplom mieste kysnúť 1 hodinu. Po hodine cesto preložte na ľahko pomúčnenú pracovnú plochu, rozdeľte na niekoľko častí a každú časť rozvaľkajte do podlhovastého tvaru. Potom z každého kusu vytvarujte rolku.

Umiestnite rolky vedľa seba na vymastený alebo papierom vyložený plech, prikryte ľahkým uterákom alebo tenkým sáčkom a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Žĺtok spojte s trochou mlieka a touto zmesou potrite povrch každej rolky. Pečte v rúre predhriatej na 200°C približne 30 minút, alebo kým nie sú rolky zlatohnedé.

Raňajkové pečivo – Video recept:

Už nikdy nebudete musieť kupovať raňajkové pečivo v obchode! Vyskúšajte náš recept a presvedčte sa sami, aké je toto pečivo chutné a nadýchané.

Odporúčania

  • Do cesta môžete pridať rôzne prísady, napríklad škoricu, hrozienka alebo orechy.
  • Pečivo môžete piecť aj v rúre vyhriatej na 180°C. Doba pečenia sa môže líšiť v závislosti od typu rúry.
  • Pečivo je najlepšie skonzumovať v deň pečenia.
  • Ak chcete, aby bolo pečivo extra mäkké, môžete ho po upečení potrieť maslom.
  • Cesto pred pečením dobre prepracujte, aby sa v ňom vytvorili vzduchové bubliny.
  • Pečivo pečte dozlatista.
  • Pečivo po upečení nechajte vychladnúť na mriežke.

Súvisiace články:

Domáce rožky, nadýchané ako pierko: Odvtedy, čo mám tento jednoduchý recept, už rožky v obchode nekupujem!

Jemné domáce rožky z bieleho jogurtu: Krehké a zároveň neskutočne jemné, okamžite si ich obľúbite!

Výborné Turecké tvarohové rožky: Neskutočne jemné a vláčne!


Zdroj: Youtube kanál recepty na lásku

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty