Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke: Tento recept u nás podávam každú nedeľu!

Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke: Tento recept u nás podávam každú nedeľu!

Hľadáte recept na dokonale šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku? Táto bravčová panenka v lahodnej hubovej omáčke je presne to, čo potrebujete! Je to náš rodinný recept, ktorý podávame každú nedeľu a vždy zožne obrovský úspech.

Tento recept je jednoduchý, ale výsledkom je luxusné jedlo hodné reštaurácie. Jemné bravčové mäso je doplnené bohatou hubovou omáčkou s nádychom koňaku, ktorý jej dodáva hĺbku a jedinečnú chuť. Garantujeme vám, že sa stane aj vašou nedeľnou klasikou.

Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčke

Ingrediencie:

  • 800 g bravčovej panenky
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice oleja
  • 60 g masla
  • 400 g húb
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 200 ml koňaku
  • 600 ml vody
  • 100 ml smotany
  • 1/2 lyžičky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • Petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Príprava mäsa:
  • Bravčovú panenku nakrájajte na väčšie kúsky a osolte, okoreňte a pridajte olej.
  • Na panvici opečte mäso z oboch strán po dobu 6 minút na vysokej teplote. Mäso vyberte a odložte bokom.
  1. Príprava húb a zeleniny:
  • Na tej istej panvici pridajte maslo a nakrájané huby. Keď zhnednú, vyberte ich a odložte bokom.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do zlatista.
  1. Príprava omáčky:
  • K cibuli a cesnaku pridajte horčicu a múku a dobre premiešajte.
  • Zalejte koňakom a nechajte vyvariť alkohol.
  • Pridajte vodu, tymián a bobkové listy a dusite na nízkej teplote 30 minút.
  • Pridajte smotanu a nechajte omáčku zhustnúť.
  1. Dokončenie jedla:
  • Mäso vráťte do omáčky a duste ďalších 30 minút na nízkej teplote.
  • Pridajte opečené huby a duste ešte 20 minút pri nízkej teplote.
  • Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  1. Servírovanie:
  • Podávajte s ryžou a vychutnajte si lahodnú bravčovú panenku s hubovou omáčkou.

Tipy:

  • Ak chcete intenzívnejšiu chuť, môžete pred opečením mäso potrieť dijonskou horčicou.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi húb – šampiňóny, hliva ustricová alebo lesné huby dodajú omáčke vždy iný rozmer.
  • Nebojte sa použiť viac smotany, ak máte radi extra krémovú omáčku.
  • Podávajte s ryžou, zemiakovou kašou alebo knedľou.

Najjemnejšie bravčové mäso v lahodnej omáčkeVideo recept:

Táto bravčová panenka v hubovej omáčke je skutočným klenotom medzi receptami. Je to jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky a zahreje vás pri srdci. Vyskúšajte ho a presvedčte sa sami, prečo je u nás doma tak obľúbené.

Súvisiace články:

Bravčové mäso s lečom podľa Dominiky: Jednoduchý recept na výborný obed

Šťavnaté bravčové rezne so zeleninou a syrom pečené v rúre: Recept pre začiatočníkov

Prírodné bravčové rezne s kukuricou podľa babky Stanky: Najlepší nedeľný obed!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook


Súvisiace príspevky

Domáce žemľové knedle: Skvelá a jednoduchá príloha. Jemné a nadýchané

Domáce žemľové knedle: Skvelá a jednoduchá príloha. Jemné a nadýchané

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Domáce žemľové knedle sú skvelou a jednoduchou prílohou, ktorá sa hodí k mnohým jedlám. Sú jemné, nadýchané a plné chuti. Tento recept vás naučí, ako si ich ľahko pripravíte doma. Hľadáte výbornú prílohu k vašim obľúbeným jedlám? Vyskúšajte domáce žemľové knedle! S […]

Guličky z mletého mäsa s cestovinou a karfiolom: Všetko v jednom – dokonalý obed

Guličky z mletého mäsa s cestovinou a karfiolom: Všetko v jednom – dokonalý obed

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte jednoduchý a chutný obed pre celú rodinu? Skúste tieto guličky z mletého hovädzieho mäsa, ktoré pečieme spolu s karfiolom a cestovinami. Tento recept je skvelý pre tých, ktorí majú radi jedlo „všetko v jednom“ – šetrí čas, a zároveň ponúka plnú […]

Poctivý slivkový koláč od babičky: Taký dobrý, že ho budete chcieť piecť každý týždeň! Vždy sa po ňom zapráši

Poctivý slivkový koláč od babičky: Taký dobrý, že ho budete chcieť piecť každý týždeň! Vždy sa po ňom zapráši

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Poctivý slivkový koláč, ktorý vám pripomenie sladké detstvo a babičkinu kuchyňu. Jeho jednoduchá príprava a lahodná chuť vás očarí natoľko, že ho budete piecť každý týždeň. Tento koláč je ideálny na každú príležitosť, či už k poobednej káve alebo ako sladký dezert […]

Geniálna poľská orechová torta: Vždy, keď ju pečiem, len sa po nej zapráši. Na oslavách je to veľký hit

Geniálna poľská orechová torta: Vždy, keď ju pečiem, len sa po nej zapráši. Na oslavách je to veľký hit

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Geniálna poľská orechová torta je dezert, ktorý vás očarí svojou lahodnou chuťou. Kombinácia vlašských orechov a jemného krému s nádychom rumu z nej robí obľúbenú sladkosť na každej oslave. Tento recept je jednoduchý na prípravu, no výsledok je vždy veľkolepý – torta […]

Najjemnejší tvarohový koláč na svete: Jednoduchý na prípravu a neuveriteľne chutný

Najjemnejší tvarohový koláč na svete: Jednoduchý na prípravu a neuveriteľne chutný

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Najjemnejší tvarohový koláč na svete je skutočnou lahôdkou, ktorá poteší každého milovníka sladkých dezertov. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok úžasne jemný a chutný. S kombináciou jemného tvarohu a osviežujúcich malín sa stane obľúbeným receptom vo vašej kuchyni. Tento tvarohový koláč je […]

Najobľúbenejší nepečený koláč z dlhých piškót v Taliansku: Jednoduchý a neuveriteľne chutný

Najobľúbenejší nepečený koláč z dlhých piškót v Taliansku: Jednoduchý a neuveriteľne chutný

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Nepečený koláč z dlhých piškót je v Taliansku jedným z najobľúbenejších dezertov. Jeho jednoduchá príprava a fantastická chuť robia z tohto receptu ideálny výber na rýchlu sladkú pochúťku, ktorá poteší každého. Kombinácia kávy, čučoriedkovej vrstvy a lahodnej šľahačky vás očarí už pri […]


Google Správy: Daj nám ⭐