Švédsky tvarohový koláč je skutočne jednoduchý a rýchly recept, ktorý je zároveň fantasticky chutný.
Tento recept sme našli na kanáli Český rozhlas a jeho autorkou je pani Adéla Štefanková.
Najjemnejší Švédsky tvarohový koláč – Ingrediencie
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 prášok do pečiva
- Štipka soli
- 750 g tvarohu
- 3 vajcia
- 1 hrnček cukru
- 500 ml mlieka
- 1 lyžica kokosu
- Hrsť hrozienok
- Rum
- 140 g rozpusteného masla
Postup prípravy
Začnite tým, že si do misky nasypete múku, cukor a prášok do pečiva a dobre premiešate. Zmes rozdelíte na polovicu a jednu polovicu nasypete na vymastený plech. Potom si pripravíte krém: v miske zmiešate tvaroh, vajcia, cukor, mlieko a lyžicu kokosu a všetko dobre prešľaháte. Tvarohovú zmes rovnomerne nalejete na sypkú zmes na plechu. Na tvarohovú zmes rozložíte hrozienka naložené v rume a na vrch rovnomerne rozsypete zvyšok sypkej zmesi. Na vrch navrstvíte rozpustené maslo a pečiete pri teplote 160 stupňov 65 minút.
Tento vynikajúci švédsky tvarohový koláč je skutočne rýchly a jednoduchý na prípravu a je ideálny na rôzne príležitosti. Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na
- Legendárne „Domino“ koláčiky: Hit Vianoc bez masla, hotový za pár minút
- Famózne vianočné “Šachovnicové” sušienky: Príprava trvá 10 minút, rozplývajú sa na jazyku!
- Famózna torta “Mikulášska čiapka”: Tento RECEPT musíte uložiť, je šťavnatá a nebesky lahodná!
- Babkine najlepšie Anjelské oči: Tento RECEPT musíte uložiť, plnené nugátom sú stokrát lepšie ako s džemom!
- Absolútny hit Vianoc: Vláčny koláč s nebesky lahodným čokoládovým krémom
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Český rozhlas
