Hľadáte recept na dokonalé bolonské špagety, ktoré si zamiluje celá rodina? Už nehľadajte! Tento recept je jednoduchý na prípravu, plný chuti a zaručene uspokojí aj tých najnáročnejších jedákov.
Doma si bolonské špagety pripravujeme tak radi, že sa ich nikdy nevieme dojesť! Tajomstvo spočíva v pomalom varení omáčky, ktorá tak získa bohatú a hlbokú chuť.
Bolonské špagety
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 2 stonky zeleru
- 400 g mletého hovädzieho mäsa
- Soľ
- Čierny korenie
- Suché červené víno
- Konzerva nakrájaných rajčín vo vlastnej šťave
- Sušená bazalka
- Špagety
- Parmezán
- Bazalka na ozdobu
Postup prípravy:
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu a strúčiky cesnaku nastrúhané na jemno. Opečte po dobu 2 minút.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a zeler na kocočky. Opečte ďalšie 1-2 minúty.
- Pridajte mleté hovädzie mäso. Rozdrvte ho tak, aby nezostali žiadne veľké kusy. Opečte na strednom ohni, pritom neustále miešajte. Osolte a okoreňte.
- Varte bez pokrievky, až kým väčšina tekutiny nevyparí. Pridajte suché červené víno a nechajte ho úplne odpariť.
- Pridajte konzervu rajčín a sušenú bazalku. Premiešajte a prikryte pokrievkou. Varíme na nízkom ohni približne 2 hodiny.
- Počas varenia omáčky pripravte špagety podľa návodu na balení, až kým nebudú al dente.
- Na hotové špagety nastrúhajte parmezán a ozdobte čerstvou bazalkou.
Bolonské špagety – Video recept:
Neváhajte a vyskúšajte tento recept na najchutnejšie bolonské špagety! Doma si ich zamiluje celá rodina.
Súvisiace články
TALIANSKA paradajková omáčka na zimu:Je perfektná na špagety, dokonca aj na mäso!
Krémové cestoviny s bielou omáčkou podľa indickej receptúry: 15-minútová rýchlovka na večeru!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Výdatné a chutné