Maďarské kvasnicové palacinky: Sú oveľa hrubšie ako tradičné palacinky a nádherne mäkké, pružné a nadýchané

Maďarské kvasnicové palacinky: Sú oveľa hrubšie ako tradičné palacinky a nádherne mäkké, pružné a nadýchané

Hľadáte recept na palacinky, ktoré sú nadýchané, mäkké a zároveň výdatné? Maďarské kvasnicové palacinky sú presne to, čo potrebujete! Tieto palacinky sú hrubšie ako tradičné, no ich chuť a textúra vás očarí.

Pripravte sa na kulinársky zážitok, ktorý vás prenesie do srdca maďarskej kuchyne. S naším jednoduchým receptom a podrobným postupom zvládnete prípravu týchto lahodných palaciniek aj vy.

Maďarské kvasnicové palacinky

Ingrediencie:

Ingrediencie:

  • 1 a 2/3 šálky polohrubej múky typu 450-550 (250 g)
  • 1 a 1/4 šálky mlieka (300 ml)
  • 15 g čerstvého droždia (alebo 1/2 balenia sušeného droždia)
  • 2 vajcia
  • 2 čajové lyžičky cukru (10 g)
  • Štipka soli
  • Olej na vyprážanie (najlepšie repkový)

Postup prípravy:

  1. Do polovice teplého mlieka rozdrobíme droždie a pridáme 2 lyžičky cukru. Premiešame a necháme odstáť.
  2. Oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme dotuha a odložíme.
  3. Zmiešame droždie, mlieko a žĺtky.
  4. Striedavo pridávame zvyšné mlieko a múku, miešame, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Pridáme štipku soli a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahané bielka.
  6. Cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.
  7. Panvicu rozohrejeme, zľahka vymastíme a nalejeme cesto. Rozotrieme ho po celej panvici.
  8. Palacinku opekáme na miernom ohni z oboch strán dozlatista.

Tipy:

  • Pre ešte bohatšiu chuť môžete do cesta pridať vanilkový extrakt alebo nastrúhanú citrónovú kôru.
  • Ak nemáte čerstvé droždie, môžete použiť sušené.
  • Palacinky podávajte s obľúbenou marmeládou, čerstvým ovocím, šľahačkou alebo čokoládovou polevou.

Maďarské kvasnicové palacinky – Video recept:

Maďarské kvasnicové palacinky sú skvelou voľbou na raňajky, brunch alebo dezert. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to. Vyskúšajte tento tradičný recept a potešte svojich blízkych lahodnou maďarskou pochúťkou.

Súvisiace články:

Domáce slané palacinky s mletým mäsom a lečom podľa babky Stanky

Fantastický jahodový krém za 5 minút: Plním ním torty, palacinky aj muffiny

Mrkvovo-jablkové palacinky za 5 minút a len z 3 ingrediencií:  Zdravé a chutné!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Orchideli, Obrázok od -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ z Pixabay


Súvisiace príspevky

Lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou: Najlepší koláč môjho detstva!

Lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou: Najlepší koláč môjho detstva!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento lahodný čučoriedkový koláč s bielou čokoládou a mrveničkou je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Jeho jemná textúra, sladká chuť bielej čokolády a osviežujúce čučoriedky vytvárajú dokonalú kombináciu. Čučoriedkový koláč s bielou čokoládou je výnimočne chutný a ľahko sa pripravuje. Stačí len […]

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept!

Takto chutil slivkový koláč v 19. storočí – starodávny recept!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V 19. storočí sa v slovenských domácnostiach bežne pripravoval tento lahodný slivkový koláč. Chrumkavá drobenka, sladké slivky a jemné cesto tvoria dokonalú kombináciu chutí, ktorá vám pripomenie časy našich predkov. Starodávne recepty majú svoje čaro a tento slivkový koláč nie je výnimkou. […]

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Recept od babičky na francúzsky koláč z minerálky ako obláčik: Tento koláčik by som nemenila za nič na svete! Vyskúšajte náš recept a prekvapte svojich blízkych delikátnym dezertom, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Francúzsky koláč z minerálky je […]

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč najlepší na svete. Teraz už nikto také koláče nepečie

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK V roku 1894 bol tento nemecký orechový koláč považovaný za najlepší na svete. Svojou jednoduchosťou a bohatou chuťou si získal srdcia mnohých. V dnešnej dobe však málokto pečie takéto koláče. Prinášame vám recept, ktorý vás prenesie naspäť v čase a prebudí v […]

Výborný záhorácky Šmykľavý šalát: Robievame ho najmä ku grilovanému mäsku

Výborný záhorácky Šmykľavý šalát: Robievame ho najmä ku grilovanému mäsku

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte osviežujúci a chutný šalát, ktorý perfektne doplní vaše grilované mäso? Záhorácky Šmykľavý šalát je presne to, čo potrebujete! Tento tradičný recept z youtube kanála Dá sa to aj doma kombinuje jednoduché ingrediencie a vytvára jedinečnú chuť, ktorá vás prekvapí. Dnes vám […]

Čo upiecť zo zhnednutých banánov? 10 chutných receptov

Čo upiecť zo zhnednutých banánov? 10 chutných receptov

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Máte doma prezreté banány a neviete, čo s nimi? Nevyhadzujte ich! Pripravili sme pre vás 10 neodolateľných receptov na sladké dobroty, ktoré premenia hnednúce banány na lahodné dezerty. Prezreté banány sú skutočným pokladom v kuchyni. Ich prirodzená sladkosť a vláčnosť ich predurčujú […]


Google Správy: Daj nám ⭐