Search

Lahodné kuracie rezne so zemiakmi: Lacný a chutný obed!

Lahodné kuracie rezne so zemiakmi: Lacný a chutný obed!
kuracie rezne

Obsah receptu

Zažite kulinársky zážitok s týmto receptom na lahodné kuracie rezne so zemiakmi! Ak hľadáte spôsob, ako priviesť trochu nového vkusu do vašej rodinnej stravy, tento recept je práve pre vás.

Tento recept je presne to, čo potrebujete na vytvorenie chutného a vyváženého jedla, ktoré vaša rodina bude milovať.

Na lahodné kuracie rezne potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

Na kuracie stehienka:

  • 9 ks kuracích stehien
  • soľ a mleté čierne korenie
  • Sušené bylinky
  • sójová omáčka
  • 100 g masla

Zemiaková príloha:

  • 10 zemiakov
  • Kombinácia korenia: soľ, mleté čierne korenie a zmes talianskych bylín
  • 3 PL rastlinného oleja
  • Jarná cibuľka pre ozdobu

Na obalenie:

  • 2 vajcia
  • 4-5 PL strúhanky
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 3-4 PL kukuričného škrobu

Postup prípravy:

Začíname odstránením kostí z mäsa. Potom na mäso a pridáme koreniny – soľ, čierne korenie a bylinky. Toto všetko dôkladne votrieme do mäsa.

Potom mäso uložíme na malý plech, kde ho naskladáme v troch vrstvách. Každú vrstvu prelejeme sójovou omáčkou. Plech potom prikryjeme a necháme mäso odpočívať po dobu 30 minút.

Zemiaky si ponecháme neošúpané a urobíme do nich zárezy. Potom ich vložíme do veľkej misy a pridáme koreniny – soľ, čierne korenie a bylinky, ako aj rastlinný olej. Toto všetko premiešame.

Vymastíme zapekaciu misu rastlinným olejom a do nej uložíme pripravené zemiaky. Zemiaky pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov Celzia po dobu 30 minút.

Zatiaľ čo sa zemiaky pečú, pripravíme obalenie pre mäso. V miske rozšľaháme vajcia. Do taniera pridáme strúhanku a mletú papriku a premiešame. Do ďalšieho taniera nasypeme kukuričný škrob.

Mäso postupne obalíme, najprv v kukuričnom škrobe, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.

Rezne vysmažíme na strednej teplote do zlatista. Upečené zemiaky rozpolíme, vložíme do zapekacej formy a necháme piecť ďalších 10 minút pri 200 stupňoch Celzia.

Rezne uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Maslo pokrájame na plátky a na každý rezeň položíme jeden plátok. Rezne potom prekryjeme papierom na pečenie a pečieme ich 15-20 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia.

Hotové zemiaky servírujeme na tanieri a posypeme ich nakrájanou cibuľkou. Upečené rezne servírujeme vedľa zemiakov. Dobrú chuť!

Video recept:

Zdieľajte tento recept na sociálnych sieťach a pošlite ho svojim priateľom! Ak máte svoje vlastné varianty tohto receptu, neváhajte nám ich poslať. Tešíme sa na vaše nápady a fotky!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Lecker schnell

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty