Túžite po tradičnom slovenskom dezerte, ktorý si vychutná celá rodina? Vyskúšajte tieto kysnuté buchty s čučoriedkami a krémovým syrom! Jemné kysnuté cesto plnené lahodnou krémovou plnkou a sladkými čučoriedkami zaručene poteší vás aj vašich blízkach.
Hľadáte recept na chutné a zároveň jednoduché pečivo, ktoré zvládne aj menej skúsený kuchár? Tieto kysnuté buchty s čučoriedkami a krémovým syrom sú ideálnou voľbou! Sú nadýchané, lahodné a plné čučoriedok. Vďaka jednoduchému receptu si ich upečiete behom chvíle a zaručene sa stanú vašim obľúbeným dezertným pečivom.
Kysnuté buchty s čučoriedkami a krémovým syrom
Ingrediencie:
- 400g hladkej múky
- 50g cukru
- 1/2 lyžičky soli
- 2 a ¼ lyžičky sušeného droždia alebo 25g čerstvého droždia
- 240ml vlažného mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 56g zmäknutého masla
- 300g krémového syra
- 1 vajce
- 24g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- čerstvé čučoriedky
- 1 vajce, na potretie
- práškový cukor, na posypanie
Postup prípravy:
- Vo veľkej miske zmiešajte droždie, 1 lyžičku cukru a 60ml vlažného mlieka. Nechajte odstáť 5 minút, aby sa droždie aktivovalo.
- Pridajte zvyšné ingrediencie a to múku, cukor, soľ, zvyšné mlieko, vajce, vanilkový extrakt a zmäknuté maslo. Začnite miesiť cesto, trvá to približne 5-7 minút, kým nie je hladké a jemne sa oddeľuje od stien misy.
- Preneste cesto do naolejovanej misy a prikryte fóliou. Nechajte odpočívať na teplom mieste približne 1 hodinu, alebo kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Rozdeľte cesto na 12 rovnakých kúskov. Každý kúsok tvarujte do guľky a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Prikryte kuchynskou utierkou a nechajte odpočívať 15-20 minút.
- Medzitým predhrejte rúru na 180°C.
- V strednej miske vyšľahajte krémový syr s práškovým cukrom, vajcom a vanilkovým extraktom do hladka.
- Každú buchtu pritlačte pohárom namočeným v múke, aby ste vytvorili jamku na plnku.
- Naplňte buchty plnkou z krémového syra a navrch pridajte čerstvé čučoriedky.
- Okraje buchiet potrite rozšľahaným vajcom.
- Pečte v predhriatej rúre približne 20 minút, kým nie sú buchty zlatohnedé.
- Po upečení preneste buchty na mriežku, aby mierne vychladli.
- Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Tipy:
- Pre extra sladkú chuť môžete do cesta pridať 1-2 lyžice cukru navyše.
- Ak nemáte radi čučoriedky, môžete ich nahradiť iným ovocím, napríklad jahodami alebo malinami.
- Buchty môžete pred pečením potrieť rozšľahaným vajcom pre krajšiu farbu.
- Namiesto krémového syra môžete na plnenie použiť aj tvaroh.
Kysnuté buchty s čučoriedkami a krémovým syrom – Video recept:
Kysnuté buchty s čučoriedkami a krémovým syrom sú chutný a jednoduchý dezert, ktorý si zamiluje celá rodina. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, aká je to lahodná kombinácia!
Súvisiace články:
Dokonalé pizzovníky z kysnutého cesta: Tak chutné, že na stole nezostane nič!
Jednoduché kysnuté koláče z kyslej smotany podľa receptu zo starej knihy: Sú vynikajúce!
Kysnuté tvarohové slimáky s bohatou plnkou: Rokmi overený recept od našej babičky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Home Cooking Adventure