Search

Kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke: Tento recept jednoducho musíte vyskúšať! Obľúbené jedlo môjho manžela!

Kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke
Kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke

Obsah receptu

Vychutnajte si kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke so sušenými paradajkami, bazalkou a parmezánom, ktoré sú ideálnym jedlom pre každú príležitosť.

Skvelý recept na kuracie prsia v omáčke z bieleho vína, smotany a sušených paradajok. Perfektné pre rodinné večere aj špeciálne príležitosti.

Kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke

Ingrediencie:

  • 3 ks kuracích pŕs
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Sušený cesnak
  • Olej zo sušených paradajok – 2 polievkové lyžice

Na omáčku :

  • 1 malá cibuľa
  • 40 g masla
  • Pol pohára bieleho vína
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 3/4 lyžičky tymianu
  • 3/4 lyžičky oregana
  • 1/2 lyžičky čili korenia
  • 180 g sušených paradajok
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 šálka čerstvej bazalky

Postup prípravy:

  1. Kuracie prsia osoľte a okoreňte podľa chuti. Pridajte sušený cesnak a dôkladne vmasírujte do mäsa.
  2. Na panvici rozohrejte olej zo sušených paradajok a opečte kuracie prsia približne 7 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé. Potom mäso vyberte a odložte bokom.
  3. Cibuľu nakrájajte na drobno a pridajte ju na panvicu, kde ste predtým opekali kuracie prsia. Pridajte maslo a opekajte za stáleho miešania, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Pridajte biele víno a miešajte 3 minúty, aby sa víno odparilo.
  5. Pridajte horčicu a nasekaný cesnak a miešajte ďalšiu minútu.
  6. Zalejte kuracím vývarom a smotanou, pridajte oregano, tymian, čili korenie a sušené paradajky. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie prepojili.
  7. Pridajte strúhaný parmezán a čerstvú bazalku a opäť dobre premiešajte.
  8. Pridajte opečené kuracie prsia späť do panvice s omáčkou a povarte ďalšie 3 minúty, aby sa mäso poriadne nasiaklo chuťami omáčky.
  9. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s ryžou.

Tipy:

  • Pre ešte jemnejšie mäso, môžete kuracie prsia pred marinovaním jemne naklepať.
  • Ak nepoužívate alkohol, môžete biele víno nahradiť kuracím vývarom.
  • Pre ešte intenzívnejšiu chuť pridajte čerstvú bazalku až tesne pred podávaním.

    Kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke – Video recept:

    Tento recept na kuracie prsia v lahodne krémovej cesnakovej omáčke so sušenými paradajkami a bazalkou je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a chutný spôsob, ako pripraviť kuracie mäso.

    Súvisiace články:

    Kuracie stehná už neobalujem ani nepečiem, robím ich len týmto NOVÝM spôsobom: Naučte sa tento rýchly a jednoduchý recept – nebudete ľutovať!

    Kuracie šatôčky z lístkového cesta: Tak, ako ma ich naučila pripravovať moja mama!

    Lahodné kuracie karbonátky: Rýchly a jednoduchý recept, vhodný aj pre začiatočníkov!


    Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Dozus Cook

    Google Správy: Daj nám ⭐

    Podobné recepty