Search

Jednoduchý brioškový koláč s škoricovo cukrovou posýpkou

Brioškový koláč
Brioškový koláč

Obsah receptu

Hľadáte recept na lahodný a jednoduchý dezert? Vyskúšajte tento brioškový koláč s lahodnou škoricovo cukrovou posýpkou. Pripravte si ho s nami krok za krokom a vychutnajte si ho s rodinou a priateľmi.

Tento brioškový koláč je ideálny pre každú príležitosť. Je rýchly a jednoduchý na prípravu a zaručene poteší vaše chuťové poháriky.

Brioškový koláč s škoricovo cukrovou posýpkou

Ingrediencie:

  • 320 g polohrubej múky
  • 4 g soli
  • 6 g sušeného droždia
  • 100 ml teplého mlieka
  • 8 g vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica medu
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 bielko
  • 4 g prášku do pečiva

Na posýpku:

  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 2 polievkové lyžice múky
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 čajová lyžička škorice

Na potretie a polevu:

  • 1 žĺtok
  • kondenzované mlieko (na polevu)

Postup prípravy:

  1. Zmiešajte 320 g polohrubej múky, 4 g soli, 6 g sušeného droždia, 100 ml teplého mlieka, 8 g vanilkového cukru, 2 polievkové lyžice cukru, 1 polievkovú lyžicu medu, 2 polievkové lyžice oleja, 1 polievkovú lyžicu masla, 1 bielko a 4 g prášku do pečiva.
  2. Vypracujte cesto a nechajte ho 30 minút kysnúť v teple.
  3. Po 30 minútach cesto spracujte na pomúčnenej doske a rozdeľte na malé guličky veľkosti vlašského orecha.
  4. Guličky naukladajte do formy a nechajte vykysnúť, kým nezdvojnásobia svoj objem.
  5. Pripravte posypku: do misky dajte 2 polievkové lyžice hnedého cukru, 2 polievkové lyžice múky, 1 polievkovú lyžicu masla a 1 čajovú lyžičku škorice a zmiešajte.
  6. Žĺtok rozmiešajte a potrite ním vrch guličiek, posypte pripravenou posypkou.
  7. Pečte pri teplote 180 stupňov Celzia po dobu 25-30 minút.
  8. Po upečení polejte vrch kondenzovaným mliekom.

Tipy:

  • Pre extra bohatú chuť môžete do cesta pridať 1 lyžičku vanilkového extraktu.
  • Ak nemáte hnedý cukor, môžete ho nahradiť bielym cukrom.
  • Pre lesklejší povrch briošiek ich pred pečením potrite trochou rozšľahaného vajca.
  • Brioškový koláč môžete podávať teplý aj studený.

Brioškový koláč – Video recept:

Tento brioškový koláč je skvelý spôsob, ako potešiť svojich blízkych lahodným a jednoduchým dezertom. Vyskúšajte ho už dnes!

Súvisiace články:

Slávny francúzsky kysnutý veniec: Nadýchaný a veľmi chutný koláč – vyzerá ako z pekárne

Chlebové slané tyčinky s olivami podľa babky Stanky: Jednoduché, rýchle a moc dobré

Taliansky citrónový koláč: Najobľúbenejší dezert v Taliansku, budete ho pripravovať každý týždeň!


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty