Táto šošovicová polievka s klobásou je jednoduchá na prípravu a zároveň veľmi chutná. Je ideálna na chladné zimné dni a určite poteší aj vašich blízkych.
Tento rodinný recept je nielen jednoduchý, ale aj plný výživy a chutí, ktoré potešia každého. Čím viac šošovice na tanieri, tým viac peňazí v peňaženke.
Maďarská šošovicová polievka s klobásou
Ingrediencie
- 10 dkg údenej slaniny
- 10 dkg údeného mäsa
- 2 stredné cibule
- 3 veľké strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy
- 2 veľké mrkvy
- 1 veľký petržlen
- 30 dkg šošovice (namočenej)
- ½ PL mletej sladkej papriky
- 15 dkg údenej klobásy
- 1 a ½ PL soli (podľa chuti)
- 1 vrchovatá ČL horčice
- 2,5 l vody
Na zápražku:
- 2 dl 20 % kyslej smotany (alebo viac, ak používate 12 %)
- 1 a ½ PL múky
- trochu vody
Postup prípravy
- Na stredne veľkej panvici opražte údenú slaninu a údené mäso, kým nebudú krásne zlatohnedé.
- Pridajte nadrobno nakrájanú cibulu a restujte, kým nezmäkne.
- Pridajte cesnak bobkové listy, nakrájanú mrkvu a petržlen a varte, kým zelenina mierne nezmäkne.
- Do hrnca pridajte namočenú šošovicu, papriku, klobásu, horčicu a dostatočné množstvo vody.
- Nechajte polievku pomaly vrieť pod pokrievkou asi 40 minút, kým šošovica úplne nezmäkne.
- V malej miske zmiešajte kyslú smotanu, múku a trochu vody a pridajte túto zmes do polievky na zahustenie.
- Varíme ďalších 5 minút a potom polievku dochutíme podľa potreby.
Maďarská šošovicová polievka s klobásou – Video recept
Šošovicová polievka s klobásou je skvelý spôsob, ako sa zahriať a zasýtiť. Je chutná, výživná a určite si ju obľúbite.
Súvisiace články
Jednoduchá a chutná zemiaková polievka: Je ako liek na môj žalúdok!
Lahodná gulášová polievka: Jeden z najlepších receptov na gulášovú polievku na svete!
Táto zimná zemiaková polievka je ako liek na môj žalúdok: Zahreje a aj zasýti!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála drzý