Search

Fantastické balkánske zeleninové lečo Sataraš: Málo ingrediencií, rýchla príprava a najžiadanejšie letné jedlo je na svete.

zeleninové lečo Sataraš
zeleninové lečo Sataraš

Obsah receptu

Leto je v plnom prúde a s ním aj chuť na ľahké a osviežujúce jedlá. Čo tak vyskúšať balkánsku klasiku – zeleninové lečo Sataraš? S minimom ingrediencií a rýchlou prípravou si ho zamilujete.

Sataraš je nielen chutný, ale aj zdravý. Je plný vitamínov a minerálov vďaka čerstvej zelenine, ktorá je jeho základom. Navyše, jeho príprava je tak jednoduchá, že ju zvládne aj úplný začiatočník.

Balkánske zeleninové lečo Sataraš

Ingrediencie:

  • Paradajky – 1800 g
  • Paprika – 450 g
  • Feferónka (jalapeno) – 1 ks
  • Cibuľa – 400 g
  • Olej na vyprážanie – 60 ml
  • Soľ – 2 až 3 čajové lyžičky
  • Cukor – 1 lyžička
  • Ryža – 120 g

Postup prípravy:

  1. Paradajky olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Papriku očistite a nakrájajte na drobno.
  3. Feferónku nakrájajte na drobno.
  4. Cibuľu nakrájajte na drobno.
  5. Do panvice pridajte olej a pridajte cibuľu. Chvíľu posmažte a pridajte papriku. Neustále miešajte 10 minút.
  6. Pridajte paradajky.
  7. Znížte teplotu a varte ešte asi 30 minút.
  8. Pridajte soľ, cukor a premiešajte.
  9. Po 30 minútach pridajte ryžu a varte 15 minút na nízkej teplote.

Dobrú chuť!

Tipy:

  • Pre pikantnejšiu chuť pridajte viac feferónky.
  • Ak máte radi výraznejšiu chuť, použite viac cibule.
  • Pre bohatšiu chuť môžete pridať aj cuketu alebo baklažán.
  • Sataraš podávajte s čerstvým chlebom alebo ryžou.

Balkánske zeleninové lečo SatarašVideo recept:

Balkánske zeleninové lečo Sataraš je ideálnym letným jedlom. Je rýchle, jednoduché, chutné a zdravé. Vyskúšajte tento recept a uvidíte, že sa stane pravidelnou súčasťou vášho jedálnička.

Súvisiace články:

Neskutočné cuketové guľky na cibuľovo-cesnakovej omáčke: Cuketové guľky lepšie ako tie mäsové! Skvelý spôsob ako využiť sezónnu zeleninu!

Geniálne cuketové fašírky so zeleninou a kuracím mäsom: Môj manžel ich vychválil do nebies!

Pripravte si domáci zeleninovo-kurací bujón: Lacné, zdravé, no najmä chutné.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála SOS kuchyňa

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty