Hľadáte perfektný krém na ozdobu a naplnenie vašich veľkonočných dobrôt? Vyskúšajte náš recept na famózny šľahaný karamel! Je ľahký, nadýchaný a má neodolateľnú karamelovú chuť.
Tento krém je ideálny na plnenie tort, koláčov, cupcakes a palaciniek. Môžete ho tiež použiť ako polevu na zmrzlinu alebo ovocie. Svojimi dezertom dodáte luxusný vzhľad a lahodnú karamelovú príchuť.
Famózny šľahaný karamel
Ingrediencie:
- 250 g cukru
- 65 g polosoleného masla (Môžete použiť aj nesolené maslo.)
- 200 ml smotany (30% minimálneho tuku/šľahačky)
Postup prípravy:
Začnite roztopením cukru v hrnci na strednom ohni, až kým nekaramelizuje do zlatej farby. Miešať nemusíte.
Teplotu znížte a pridajte maslo. Miešajte, kým sa maslo úplne neroztopí.
Pomaly prilievajte smotanu, pričom stále miešajte, aby sa zmes dobre spojila. Miešajte asi 2 minúty.
Zmes nalejte do misky a nechajte karamel mierne vychladnúť v chladničke asi 15 minút.
Po vychladení karamel vyšľahajte pomocou elektrického mixéra a potom ho vložte do mrazničky.
Po 10 minútach v mrazničke opäť vyšľahajte, až kým karamel nezmení farbu. Mal by byť svetlejší.
Dobrú chuť.
Famózny šľahaný karamel – Video recept:
Použitie šľahaného karamelu
Šľahaný karamel môžete použiť ako:
- Krém na plnenie tort a koláčov
- Polevu na palacinky a vafle
- Doplnok k domácim muffinom alebo cupcakom
- Do zákuskov a ovocných dezertov
- Originálny topping pre horúce nápoje, ako sú káva alebo horúca čokoláda
Neváhajte a vyskúšajte náš recept na šľahaný karamel! Je to rýchly, jednoduchý a chutný spôsob, ako ozdobiť a naplniť vaše veľkonočné dezerty.
Súvisiace články:
Pravý a bohatý vanilkový cukrársky krém so žĺtkami: Ideálny do všetkých koláčov!
Francúzsky krém na zdobenie a plnenie koláčov: Dávam ho aj na palacinky!
Domáci smotanový syr: Jednoduchý a Chutný Recept!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Un jour Une recette