Predstavujeme vám recept na bohatý a lahodný francúzsky krém s citrónovou arómou a prírodnou vanilkovou vôňou. Tento krém je ideálny na zdobenie a plnenie koláčov, ale skvele chutí aj na palacinkách!
Recept na Francúzsky krém na zdobenie:
Ingrediencie:
- 400 g Maslo (mäkké)
- 200 g Cukor
- 80 g Voda
- 6 ks Žĺtky
- 20 g Citrónová šťava
- 5 g Vanilkový extrakt
Postup prípravy:
- Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu.
- K žĺtkom pridajte lyžicu cukru a vyšľahajte do peny.
- Zvyšok cukru spolu s vodou dajte variť do vodného kúpeľa a nechajte 3 minúty prevariť, kým sa cukor úplne rozpustí.
- Tento sirup postupne, za stáleho šľahania, lejte do žĺtkovej zmesi a šľahajte, kým zmes nevychladne.
- Pridajte maslo a dôkladne všetko spolu prešľahajte.
- Pridajte citrónovú šťavu a vanilku a opäť dôkladne prešľahajte.
- Nakoniec, keď sú všetky ingrediencie v kréme, prešľahajte ešte po dobu 2 minút.
Video recept:
Tento krém je ideálny na zdobenie a plnenie rôznych druhov koláčov a tort. Skvele sa hodí aj ako náplň do palaciniek. Ak nevyužijete celé množstvo, môžete ho niekoľko dní uchovávať v chladničke, v uzavretej dóze alebo vrecku.
Francúzsky krém je vynikajúci spoločník pri pečení. Je bohatý, lahodný a veľmi univerzálny. Skúste ho použiť nielen pri pečení, ale aj ako náplň do ranných palaciniek. Dobrú chuť!
Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️
Ak sa vám páčil tento recept, určite si nenechajte ujsť aj náš ďalší výnimočný recept na Bleskový nepečený dezert: Iba 5 ingrediencií a 5 minút!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Сладкий Мастер!