Hľadáte perfektný dezert na Veľkú noc? Vyskúšajte tieto úžasné veľkonočné tortové rezy s kakaovým a svetlým cestom, lahodným krémom a jahodovým sirupom, ktoré vyhrali cenu cukrára! Recept je jednoduchý a zvládne ho aj začiatočník.
Užite si Veľkú noc s týmto fantastickým dezertom, ktorý očarí celú rodinu. Kombinácia chutí a vôní je neodolateľná a originálny recept zaručí úspech.
Veľkonočné tortové rezy
Ingrediencie:
- Kakaové cesto:
- 6 bielkov
- 110 g cukru
- 6 žĺtkov
- 100 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- 20 g kakaa
- Svetlé cesto:
- 4 bielka
- 75 g cukru
- 90 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 žĺtky
- Sirup:
- 200 ml vody
- 200 ml jahodového sirupu
- Poleva:
- 150 g čokolády
- 100 ml hustej smotany
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu
- 200 g cukru
- vanilkový extrakt
- 250 g masla
Postup prípravy:
Krém
Zmiešajte 100 ml mlieka a 60 g vanilkového pudingu alebo kukuričného škrobu. Dajte variť 300 ml mlieka s neustálym miešaním spolu s 200 g cukru a vanilkovým extraktom. Po zovretí pridajte zmiešané mlieko s vanilkovým pudingom a neustále miešajte, až kým zmes nezhustne. Zmes prikryte potravinárskou fóliou, aby sa na povrchu nevytvorila kožka, a nechajte úplne vychladnúť.
Kakaové cesto
V miske vyšľahajte 6 bielkov, postupne pridajte 110 g cukru a neustále miešajte. Pridajte 6 žĺtkov a vyšľahajte do tuhého snehu. Zmiešajte 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 g hladkej múky a 20 g kakaa a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte. Cesto rozdeľte na dve polovice a každú polovicu uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 5 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.
Svetlé cesto
V miske vyšľahajte 4 bielka a pridajte 75 g cukru. Po častiach pridávajte 4 žĺtky a miešajte. Zmiešajte 90 g hladkej múky s lyžičkou prášku do pečiva a preosejte do zmesi. Jemne vmiešajte vareškou. Cesto uhladte na plech s papierom na pečenie s rozmermi 33 x 29 cm. Cesto pečieme pri 180 °C po dobu 10 minút na hornom/spodnom ohreve. Upečený základ nechajte úplne vychladnúť.
Krém
250 g masla vyšľahajte do vzdušnej a ľahkej konzistencie. Miešajte a postupne pridávajte vychladnutý krém. Polovicu vzniknutého krému natrieme na kakaové cesto a uhladíme. Na krém položte svetlé cesto.
Sirup
Zmiešajte 200 ml vody a 200 ml jahodového sirupu. Sirup natrite na svetlé cesto štetcom. Potom natrite na sirupové cesto asi tretinu krému a naň položte kakaové cesto. Zvyšnú tretinu krému natrite na vrch kakaového cesta. Tortu vložte do chladničky vychladnúť.
Poleva
150 g čokolády roztopte v miske nad parou a pridajte 100 ml smotany. Polevu roztiahnite po vrchu koláča.
Po vychladnutí zarovnajte okraje a nakrájajte.
Dobrú chuť!
Veľkonočné tortové rezy – Video recept
Neváhajte a vyskúšajte tento recept na veľkonočné tortové rezy. Určite si ich zamilujete a stanú sa vašou novou veľkonočnou tradíciou.
Súvisiace články
Jemná čokoládová torta: Klasická torta, akú nám robievali naše mamy na narodeniny
Čokoládové tyčinky len 3 ingrediencií a za 10 minút: Ideálne na všetky sviatky!
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Einfache Rezepte