Search

Domáce maslové rožteky s jablkovou náplňou – Také nadýchané, že sa rozplývajú na jazyku!

Domáce maslové rožteky
Domáce maslové rožteky s jablkovou náplňou

Obsah receptu

Domáce maslové rožteky s jablkovou náplňou sú nadýchané, voňavé a plné jemnej chuti. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť dokonalé pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku.

Domáce maslové rožteky s jablkovou náplňou sú ideálnym spojením jemného cesta a sladkej ovocnej plnky. Vďaka kombinácii masla, škorice a jablkovej náplne získate pečivo, ktoré je nielen krásne na pohľad, ale aj neodolateľné na chuť. Tieto rožteky sú skvelou voľbou na raňajky, dezert alebo len tak ku káve. Ich príprava je jednoduchá, výsledok však ohromí každého.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia.
  • 5 polievkových lyžíc (60 g) cukru.
  • 250 ml vlažného mlieka.
  • 1 čajová lyžička (9 g) suchého droždia.
  • ½ šálky rozpusteného masla.
  • 600 g hladkej múky.
  • 1 čajová lyžička soli.
  • 2 jablká.
  • 1 polievková lyžica masla.
  • Cukor podľa chuti.
  • Mletá škorica podľa chuti.
  • 1 žĺtok + 1 polievková lyžica mlieka na potretie.

Postup prípravy:

  1. Do misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a dobre premiešame.
  2. Prilejeme vlažné mlieko, pridáme droždie a rozpustené maslo.
  3. Prisypeme 500 g múky a soľ, dobre premiešame.
  4. Postupne pridávame zvyšných 100 g múky a vymiesime hladké cesto.
  5. Misku vymastíme olejom, vložíme do nej cesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  6. Medzitým jablká očistíme, nakrájame na malé kúsky a orestujeme na masle. Dochutíme cukrom a škoricou.
  7. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a necháme ich odpočívať 15 minút.
  8. Rozvaľkáme cesto, rozdelíme na 8 trojuholníkov a na každú navrstvíme jablkovú plnku, posypeme trochou cukru a zrolujeme.
  9. Rožteky položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, prikryjeme a necháme ešte 20 minút kysnúť.
  10. Pred pečením potrieme žĺtkom zmiešaným s mliekom.
  11. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 25 minút.
  12. Po upečení necháme vychladnúť a môžeme posypať cukrom alebo škoricou podľa chuti.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Používajte kvalitné maslo pre bohatšiu chuť cesta.
  2. Jablká môžete nahradiť hruškami alebo iným ovocím podľa sezóny.
  3. Pre extra lesk pridajte do žĺtkovej zmesi kvapku medu.
  4. Ak chcete chrumkavejší povrch, posypte rožteky pred pečením kryštálovým cukrom.
  5. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste bez prievanu pre dokonalú nadýchanosť.

Video recept:

Domáce maslové rožteky s jablkovou náplňou sú perfektným dezertom alebo sladkým občerstvením pre každú príležitosť. Vyskúšajte tento recept a potešte svojich blízkych.

Vyskúšajte aj:

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Inšpiráciu na tento recept sme čerpali od A COOKING BOOK

 
Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty