Search

Domáce maslové croissanty: Chutia úplne ako z pekárne, cesto je mäkučké a jemné!

Domáce maslové croissanty
Domáce maslové croissanty

Obsah receptu

Po dlhých rokoch hľadania najlepšieho receptu na domáce maslové croissanty sme konečne našli ten pravý. Tento recept na skladané cesto je jednoducho úžasný. Výsledné pečivo je jemné a nadýchané, akoby ste jedli malý obláčik.

Domáce maslové croissanty – Ingrediencie:

  • Voda (200 ml)
  • Mlieko (200 ml)
  • Soľ (5 g)
  • Cukor (60 g)
  • Droždie (10 g)
  • Olej (20 ml)
  • Vajcia (2 kusy)
  • Hladká múka (800 g)
  • Mäkké maslo (280 g)
  • Varené kondenzované mlieko (300 g)
  • Vajce (1 kus)

Postup prípravy:

  1. V miske zmiešajte vlažnú vodu, mlieko a cukor. Pridajte droždie, prikryte a nechajte 15 minút stáť.
  2. Do zmesi pridajte soľ, vajíčka a olej. Premiešajte.
  3. Pridajte preosiatu múku a vypracujte jednotné cesto. Prikryte utierkou a nechajte 1 hodinu kysnúť.
  4. Na pomúčenej doske cesto vyformujte do tvaru šúľku a nakrájajte na 9 dielov.
  5. Každý diel cesta rozvaľkajte, potrite zmäknutým maslom a vrstvite na seba.
  6. Vrch pomúčite a rozvaľkajte natenko. Nakrájajte na trojuholníčky.
  7. Na širšiu stranu trojuholníčka navrstvite lyžičku prevareného kondenzovaného mlieka a zrolujte.
  8. Uložte na plech vystlaný papierom a potrite vajíčkom.
  9. Pečte v rúre pri teplote 180 ° C po dobu 30 minút.

Vyskúšajte tento recept a užite si domáce rožky, ktoré sú jemné ako dych. Prajeme vám dobrú chuť!

Video recept:

Ďakujeme za každé zdieľanie a za vašu podporu! ❤️


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty