Cícerová polievka s klobásou – jednoduchá, taká, ako ju majú chlapi radi

cícerová polievka
Cícerová polievka s klobásou

Obsah receptu

Táto cícerová polievka s klobáskou, to je veru lahôdka! Jednoduchá, sýta a taká, ako ju majú chlapi radi. Cícer krásne zmäkne, klobáska dodá tú správnu chuť a zeleninka osvieži. A viete čo? Zvládne ju uvariť každý, aj ten, čo len začína vo varení.

Táto polievka, to je ako objatie od babičky. Zahreje vás na tele aj na duši. A tá vôňa, čo sa bude šíriť po kuchyni, to je niečo! Hneď sa vám zbehne slinka. A keď si k nej dáte ešte krajec čerstvého chleba… no, to je potom hostina!

Ingrediencie:

  • 300 g cíceru (namočeného cez noc)
  • 250 g klobásy (môžete ju orestovať pre výraznejšiu chuť)
  • 3 mrkvy
  • 1 koreň petržlenu
  • 1 červená cibuľa
  • 1 kaleráb
  • Petržlenová vňať
  • 1 čajová lyžička sladkej červenej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Rasca podľa chuti
  • 2 bobkové listy
  • 2 zeleninové bujóny alebo vegeta na dochutenie
  • 100 ml paradajkového pretlaku (voliteľné)
  • 1,5-2 litre vody

Postup prípravy:

  1. Príprava cíceru: Cícer si večer vopred namočte do vody, aby zmäkol.
  2. Príprava zeleniny: Nakrájajte červenú cibuľu, mrkvu, koreň petržlenu a kaleráb na menšie kúsky. Klobásu nakrájajte na kolieska a môžete ju aj orestovať, ak chcete výraznejšiu chuť.
  3. Varenie polievky: Do hrnca pridajte namočený cícer, nakrájanú zeleninu, klobásu, cesnak, červenú papriku, rascu, bobkové listy a bujón (alebo vegetu na dochutenie). Zalejte všetko 1,5-2 litrami vody. Ak máte radi paradajkový pretlak, pridajte aj ten.
  4. Varenie: Varte polievku na strednom ohni približne 25 minút.
  5. Servírovanie: Polievku podávajte horúcu a ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Tipy:

  1. Cícer namočte cez noc. Tak bude krásne mäkký a polievka sa rýchlejšie uvarí.
  2. Klobásku orestujte. Ak chcete, aby mala polievka výraznejšiu chuť, klobásku pred pridaním do polievky orestujte na panvici.
  3. Pridajte paradajkový pretlak. Ak máte radi paradajkovú chuť, pridajte do polievky trochu pretlaku.
  4. Nezabudnite na bylinky. Petržlenová vňať a rasca dodajú polievke tú správnu arómu.
  5. Podávajte s chlebom. K tejto polievke sa najlepšie hodí krajec čerstvého chleba.

Video recept:

Tak čo, milé moje, vyskúšate túto cícerovú polievku? Verím, že vám bude chutiť rovnako ako nám. A nezabudnite, varenie má byť radosť, tak sa pri tom hlavne uvoľnite a bavte sa!

Súvisiace články:

Pravá španielska polievka Lentejas a la Jardinera – jednoduchá a rýchla na prípravu

Hrejivá zeleninová polievka so syrovými knedličkami – zahreje vás v chladných dňoch

Maďarská drevorubačská polievka s údeným mäsom: Sýta a veľmi chutná polievka

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Nini Chef

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty