Search

Maďarská drevorubačská polievka s údeným mäsom: Sýta a veľmi chutná polievka

drevorubačská polievka
Maďarská drevorubačská polievka s údeným mäsom

Obsah receptu

Táto maďarská drevorubačská polievka, to je ako objatie od deduška po dni strávenom v lese. Zahreje vás až do špiku kostí a zasýti tak, že zabudnete na všetky starosti. A tá vôňa údeného mäsa, to je niečo!

Pamätám si, ako mi ju starká varila, keď som bola malá. Celý dom rozvoniaval paprikou a kmínom. A tie mrveničky, to bola moja najväčšia radosť! Dnes ju varím svojim vnúčatám a oni ju milujú rovnako ako ja kedysi.

Ingrediencie:

Na polievku:

  • 1 polievková lyžica masti
  • 400 g údeného mäsa
  • 400 g bravčového pliecka
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 paradajka
  • 1 paprika
  • 300 g šampiňónov
  • 300 g mrkvy
  • 100-120 g petržlenovej vňate
  • 1 vrchovatá polievková lyžica červenej papriky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletého kmínu
  • Soľ podľa chuti
  • 1 zväzok petržlenovej vňate

Na zahustenie:

  • 200 ml kyslej smotany (20%)
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky

Mrvenička:

  • 1 vajce
  • 100-120 g hladkej múky
  • Trochu soli

Postup prípravy:

Príprava základu polievky: Na masti opečte nakrájané bravčové pliecko a údené mäso. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, krátko orestujte. Dochutíme sladkou červenou paprikou, kmínom a soľou. Zalejte vodou a nechajte variť, kým mäso nezmäkne. Pridajte nakrájanú mrkvu, šampiňóny opečené na panvici s troškou oleja, paradajku a papriku

Zahustenie a dochutenie: Kyslú smotanu zmiešajte s hladkou múkou a pridajte do polievky, aby sa zahustila. Polievku dochuťte podľa potreby ďalšou soľou a koreninami. Nechajte variť ďalších 10-15 minút, kým sa všetky chute spoja.

Príprava mrveničky: Zmiešajte vajce, múku a trochu soli, aby ste vytvorili husté cesto. Z cesta vytvarujte malé kúsky a pridajte ich do vriacej polievky. Nechajte variť, kým mrvenička nevypláva na povrch. Na záver pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Tipy:

  1. Nešetrite na údenom: Čím kvalitnejšie údené mäso, tým lepšia bude polievka.
  2. Opečte všetko poriadne: Cibuľka, mäso, šampiňóny… všetko treba poriadne opiecť, aby malo polievka tú správnu chuť.
  3. Mrvenička musí byť nadýchaná: Nezabudnite cesto poriadne vymiešať, aby bola mrvenička ľahká a nadýchaná.
  4. Pridajte lásku: Najdôležitejšia ingrediencia je láska. Varíte pre svojich blízkych, tak do toho dajte celé svoje srdce.

Video recept:

Tak a je to! Maďarská drevorubačská polievka je hotová. Verím, že vám bude chutiť rovnako ako nám. A nezabudnite, dobrá polievka je ako balzam na dušu. Podeľte sa o ňu s tými, ktorých máte radi.

Súvisiace články:

Lahodná jesenná polievka s kuracím mäsom, syrom a kôprom: Sýta, hrejivá a plná chuti

Babkina voňavá kuracia polievka pre celú rodinu: Sýta jesenná polievka na sychravé dni

Najchutnejšia slepačia polievka: Stačí pridať tajnú prísadu, ktorú má doma každý

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála szazsu

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty