Search

Chrumkavé uhorky v sladkokyslom náleve s cesnakom: Vyskúšal som ich na dovolenke a teraz ich pripravujem stále!

Chrumkavé uhorky v sladkokyslom náleve s cesnakom: Vyskúšal som ich na dovolenke a teraz ich pripravujem stále!
Chrumkavé uhorky v sladkokyslom náleve s cesnakom

Obsah receptu

Máte radi chrumkavé uhorky v sladkokyslom náleve? Tento recept je jednoduchý, rýchly a zaručene chutný! Skvelá príloha k letnému grilovaniu alebo len tak na chuť.

Tieto uhorky v sladkokyslom náleve si zamilujete! Sú osviežujúce, chrumkavé a majú dokonale vyváženú chuť. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý. Pripravte si ich ako prílohu k mäsu, do šalátov alebo si na nich pochutnajte len tak.

Ingrediencie:

  • 500 g uhoriek
  • 30 ml vody
  • 30 ml rastlinného oleja
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 0,5 lyžičky horčičných zŕn
  • 2 lyžičky octu (9%)

Postup prípravy:

Príprava uhoriek:

  • Uhorky umyte a zalejte ich studenou vodou. Nechajte ich niekoľko hodín stáť, aby zostali chrumkavé.
  • Potom ich nakrájajte na hrubšie kolieska.

Príprava nálevu:

  • V miske zmiešajte ocot, rastlinný olej, kryštálový cukor, soľ, mleté čierne korenie, horčičné semienka a prelisovaný cesnak.

Marinovanie uhoriek:

  • Uhorky zalejte pripraveným nálevom a dôkladne premiešajte.
  • Nechajte uhorky stáť pri izbovej teplote 3 – 5 hodín. Občas ich premiešajte, aby sa chute rovnomerne rozložili.

Konzumácia a sterilizácia:

  • Uhorky môžete konzumovať ihneď alebo ich naplniť do sterilizovaných pohárov.
  • Poháre so zmesou sterilizujte vo vode 8 – 10 minút, uzavrite ich, otočte hore dnom a nechajte ich postupne chladnúť zabalené v deke.

Tipy:

  1. Pre extra chrumkavé uhorky ich pred nakladaním namočte na niekoľko hodín do studenej vody.
  2. Experimentujte s prísadami do nálevu! Pridajte bobkový list, nové korenie, horčičné semienka alebo feferónky.
  3. Ak chcete uhorky skladovať dlhšie, naplňte ich do sterilizovaných pohárov a zasterilizujte.
  4. Nálev môžete použiť aj na nakladanie inej zeleniny, napríklad cibule alebo papriky.
  5. Uhorky v sladkokyslom náleve podávajte vychladené.

Video recept:

Veríme, že si na týchto uhorkách v sladkokyslom náleve pochutnáte! Sú ideálnou prílohou k mnohým jedlám a osviežia vás v horúcich letných dňoch.

Súvisiace články:

Dusené uhorky v jemnej smotanovej omáčke – jednoduché, takmer zabudnuté jedlo našich babičiek – také chutné!

Chuťové uhorky za 5 minút: Najlepší uhorkový šalátik ku grilovanému mäsku

Chutný vitamínový šalát za 5 minút z papriky a uhorky. Zdravé a ľahké!

Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepší kuchári

Google Správy: Daj nám ⭐

Podobné recepty