Máte radi chrumkavé uhorky v sladkokyslom náleve? Tento recept je jednoduchý, rýchly a zaručene chutný! Skvelá príloha k letnému grilovaniu alebo len tak na chuť.
Tieto uhorky v sladkokyslom náleve si zamilujete! Sú osviežujúce, chrumkavé a majú dokonale vyváženú chuť. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý. Pripravte si ich ako prílohu k mäsu, do šalátov alebo si na nich pochutnajte len tak.
Ingrediencie:
- 500 g uhoriek
- 30 ml vody
- 30 ml rastlinného oleja
- 2 lyžičky kryštálového cukru
- 1 lyžička soli
- 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 0,5 lyžičky horčičných zŕn
- 2 lyžičky octu (9%)
Postup prípravy:
Príprava uhoriek:
- Uhorky umyte a zalejte ich studenou vodou. Nechajte ich niekoľko hodín stáť, aby zostali chrumkavé.
- Potom ich nakrájajte na hrubšie kolieska.
Príprava nálevu:
- V miske zmiešajte ocot, rastlinný olej, kryštálový cukor, soľ, mleté čierne korenie, horčičné semienka a prelisovaný cesnak.
Marinovanie uhoriek:
- Uhorky zalejte pripraveným nálevom a dôkladne premiešajte.
- Nechajte uhorky stáť pri izbovej teplote 3 – 5 hodín. Občas ich premiešajte, aby sa chute rovnomerne rozložili.
Konzumácia a sterilizácia:
- Uhorky môžete konzumovať ihneď alebo ich naplniť do sterilizovaných pohárov.
- Poháre so zmesou sterilizujte vo vode 8 – 10 minút, uzavrite ich, otočte hore dnom a nechajte ich postupne chladnúť zabalené v deke.
Tipy:
- Pre extra chrumkavé uhorky ich pred nakladaním namočte na niekoľko hodín do studenej vody.
- Experimentujte s prísadami do nálevu! Pridajte bobkový list, nové korenie, horčičné semienka alebo feferónky.
- Ak chcete uhorky skladovať dlhšie, naplňte ich do sterilizovaných pohárov a zasterilizujte.
- Nálev môžete použiť aj na nakladanie inej zeleniny, napríklad cibule alebo papriky.
- Uhorky v sladkokyslom náleve podávajte vychladené.
Video recept:
Veríme, že si na týchto uhorkách v sladkokyslom náleve pochutnáte! Sú ideálnou prílohou k mnohým jedlám a osviežia vás v horúcich letných dňoch.
Súvisiace články:
Chuťové uhorky za 5 minút: Najlepší uhorkový šalátik ku grilovanému mäsku
Chutný vitamínový šalát za 5 minút z papriky a uhorky. Zdravé a ľahké!
Ak sa vám tento recept páčil, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi a prihlásiť sa na odber ďalších jednoduchých a chutných receptov! Prajeme vám príjemné varenie a dobrú chuť.
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Najlepší kuchári