Biskupská veľkonočná torta: Jednoduchá a šťavnatá krémovo-pomarančová torta

Biskupská veľkonočná torta: Jednoduchá a šťavnatá krémovo-pomarančová torta

Biskupská veľkonočná torta: Táto jednoduchá a zároveň neodolateľne šťavnatá krémovo-pomarančová torta prinesie na váš stôl pravú veľkonočnú atmosféru.

S naším krok za krokom návodom si túto výnimočnú tortu pripravíte ľavou zadnou. Či už ste začínajúci alebo skúsený pekár, Biskupská veľkonočná torta je ideálnym receptom, ktorým ohúrite svojich blízkych počas veľkonočných sviatkov.

Biskupská veľkonočná torta

Ingrediencie:

  • 275 g lístkového cesta
  • 22 cm tortová forma
  • 50 ml pomarančového džúsu
  • cukor podľa chuti
  • 2 pomaranče
  • 50 g cukru
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 400 ml smotany (33 % tuku)
  • 80 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 300 g smotanového syra

Postup prípravy:

Predhrejte rúru na 200 °C.

Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 3 mm a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Vykrojte z neho kruh podľa veľkosti formy a celý povrch jemne popichajte vydličkou. Ostatné časti cesta upravte podľa inštrukcií vo videu.

Povrch kruhu potrite pomarančovým džúsom, posypte cukrom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.

Z jedného dôkladne umytého pomaranča nastrúhajte jemnú kôru.

Dva pomaranče ošúpte a nakrájajte ich na malé kúsky. Tieto kúsky preložte do hrnca, posypte kukuričným škrobom a varíte na strednom ohni za stáleho miešania asi 10 minút, až kým nezískate kašovitú konzistenciu. Hotovú zmes preložte do misky a nechajte vychladnúť.

Upečený kruh cesta umiestnite do tortovej formy.

V miske vyšľahajte smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Následne pridajte smotanový syr a dôkladne premiešajte.

Na kruh cesta nanesiete časť krému a rovnomerne ho rozotrite. Na krém nanesiete časť pomarančovej zmesi. Postup opakujte, až kým nevyužijete všetok krém a pomarančovú zmes. (trochu si necháme na ozdobu vrchu torty)

Ďalšie lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 3 mm, vykrojte z neho kruh a z tohto kruhu narežte trojuholníky podľa inštrukcií vo videu. Trojuholníky potrite pomarančovým džúsom, posypte cukrom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.

Upečené trojuholníčky aranžujte na vrchu torty a do stredu umiestnite zvyšnú pomarančovú zmes.

Tortu uložte do chladničky na minimálne 4 hodiny.

Zvyšné lístkové cesto nadrobno pokrájajte a prilepte ho na boky torty.

Tortu podávajte chladenú.

Prajeme vám dobrú chuť!

Biskupská veľkonočná torta – Video recept:

Vychutnajte si sviatočné chvíle s našou Biskupskou veľkonočnou tortou, ktorá je dokonalou kombináciou jemného lístkového cesta, lahodného krému a osviežujúcej pomarančovej chuti. Táto torta nie je len radosťou pre vaše chuťové poháriky, ale aj krásnou dekoráciou veľkonočného stola. Prajeme vám dobrú chuť a nezabudnite sa podeliť o vaše zážitky z pečenia!

Súvisiace články

Extra krémová karamelovo-jablková torta na Veľkú noc: Keď som ju ponúkla návšteve, mala taký úspech, že si všetci pýtali recept!

Veľkonočná mokrá čokoládová torta: Je šťavnatá a zároveň super jemná!

Šťavnatá veľkonočná mrkvová torta: Super jednoduchá na prípravu a chutí neuveriteľne lahodne


Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen


Súvisiace príspevky

Jahodový koláč s krémom a želé: Osviežujúca chuť jari na vašom stole

Jahodový koláč s krémom a želé: Osviežujúca chuť jari na vašom stole

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Snívate o dokonalom dezerte, ktorý v sebe nesie sviežosť a sladkosť jari? Tento jahodový koláč s nadýchaným krémom a lahodným želé je presne to, čo hľadáte. S naším jednoduchým receptom si ho pripravíte aj vy a očaríte všetkých pri stole. Jahodový koláč […]

Chrumkavé taštičky z lístkového cesta s hubami, klobásou a syrom

Chrumkavé taštičky z lístkového cesta s hubami, klobásou a syrom

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Vyskúšajte tieto chrumkavé taštičky z lístkového cesta plnené hubami, klobásou a syrom. Tento jednoduchý recept zvládne naozaj každý a výsledok ohromí celú rodinu. Chrumkavé lístkové cesto, šťavnatá klobása, aromatické huby a roztopený syr – to je kombinácia, ktorej neodolá žiadny milovník dobrého […]

Rýchly a jednoduchý jogurtový koláč s jahodami

Rýchly a jednoduchý jogurtový koláč s jahodami

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Jednoduchý a rýchly jogurtový koláč s jahodami je skvelou voľbou pre každého, kto si chce pochutnať na lahodnom a sviežom dezertu. Vďaka jednoduchým ingredienciám a rýchlemu postupu prípravy ho zvládne pripraviť aj začiatočník. Tento jogurtový koláč je ideálny na každú príležitosť. Jeho […]

Jednoduchý mrveničkový jahodový koláč: Hrnčekový recept pre každého

Jednoduchý mrveničkový jahodový koláč: Hrnčekový recept pre každého

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Tento jednoduchý mrveničkový jahodový koláč je ideálny pre všetkých milovníkov sladkých pochúťok. S naším rýchlym hrnčekovým receptom, ktorý zvládne každý, si môžete vychutnať lahodný dezert s čerstvými jahodami za pár minút. Vyskúšajte tento recept a prekvapte svoju rodinu a priateľov! Či už […]

Lahodné jahodové cmarové koláčiky: Recept plný lásky a chuti

Lahodné jahodové cmarové koláčiky: Recept plný lásky a chuti

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Jahodové mini cmarové koláčiky sú dokonalým dezertom, ktorý spája jemnú chuť jahôd s nadýchanými cmarovými koláčikmi. Tento jednoduchý a rýchly recept vám prinesie potešenie nielen pri pečení, ale aj pri samotnom ochutnávaní. Pripravte si tieto lahodné jahodové koláčiky a vychutnajte si ich […]

Nepečené rezy ako ruská zmrzlina: Osviežujúca maškrta s malinami

Nepečené rezy ako ruská zmrzlina: Osviežujúca maškrta s malinami

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK Hľadáte rýchly a osviežujúci dezert? Tieto nepečené rezy ako ruská zmrzlina sú spojením chrumkavého lístkového cesta, jemného smotanového krému a lahodnej maliny. Ideálny dezert pre horúce letné dni! Vychutnajte si kombináciu chrumkavého lístkového cesta, jemného mascarpone krému a osviežujúcej maliny v týchto […]


Google Správy: Daj nám ⭐