Biskupská veľkonočná torta: Táto jednoduchá a zároveň neodolateľne šťavnatá krémovo-pomarančová torta prinesie na váš stôl pravú veľkonočnú atmosféru.
S naším krok za krokom návodom si túto výnimočnú tortu pripravíte ľavou zadnou. Či už ste začínajúci alebo skúsený pekár, Biskupská veľkonočná torta je ideálnym receptom, ktorým ohúrite svojich blízkych počas veľkonočných sviatkov.
Biskupská veľkonočná torta
Ingrediencie:
- 275 g lístkového cesta
- 22 cm tortová forma
- 50 ml pomarančového džúsu
- cukor podľa chuti
- 2 pomaranče
- 50 g cukru
- 25 g kukuričného škrobu
- 400 ml smotany (33 % tuku)
- 80 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 300 g smotanového syra
Postup prípravy:
Predhrejte rúru na 200 °C.
Lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 3 mm a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Vykrojte z neho kruh podľa veľkosti formy a celý povrch jemne popichajte vydličkou. Ostatné časti cesta upravte podľa inštrukcií vo videu.
Povrch kruhu potrite pomarančovým džúsom, posypte cukrom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.
Z jedného dôkladne umytého pomaranča nastrúhajte jemnú kôru.
Dva pomaranče ošúpte a nakrájajte ich na malé kúsky. Tieto kúsky preložte do hrnca, posypte kukuričným škrobom a varíte na strednom ohni za stáleho miešania asi 10 minút, až kým nezískate kašovitú konzistenciu. Hotovú zmes preložte do misky a nechajte vychladnúť.
Upečený kruh cesta umiestnite do tortovej formy.
V miske vyšľahajte smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Následne pridajte smotanový syr a dôkladne premiešajte.
Na kruh cesta nanesiete časť krému a rovnomerne ho rozotrite. Na krém nanesiete časť pomarančovej zmesi. Postup opakujte, až kým nevyužijete všetok krém a pomarančovú zmes. (trochu si necháme na ozdobu vrchu torty)
Ďalšie lístkové cesto rozvaľkajte na hrúbku 3 mm, vykrojte z neho kruh a z tohto kruhu narežte trojuholníky podľa inštrukcií vo videu. Trojuholníky potrite pomarančovým džúsom, posypte cukrom a pečte v predhriatej rúre na 200 °C približne 20 minút.
Upečené trojuholníčky aranžujte na vrchu torty a do stredu umiestnite zvyšnú pomarančovú zmes.
Tortu uložte do chladničky na minimálne 4 hodiny.
Zvyšné lístkové cesto nadrobno pokrájajte a prilepte ho na boky torty.
Tortu podávajte chladenú.
Prajeme vám dobrú chuť!
Biskupská veľkonočná torta – Video recept:
Vychutnajte si sviatočné chvíle s našou Biskupskou veľkonočnou tortou, ktorá je dokonalou kombináciou jemného lístkového cesta, lahodného krému a osviežujúcej pomarančovej chuti. Táto torta nie je len radosťou pre vaše chuťové poháriky, ale aj krásnou dekoráciou veľkonočného stola. Prajeme vám dobrú chuť a nezabudnite sa podeliť o vaše zážitky z pečenia!
Súvisiace články
Veľkonočná mokrá čokoládová torta: Je šťavnatá a zároveň super jemná!
Šťavnatá veľkonočná mrkvová torta: Super jednoduchá na prípravu a chutí neuveriteľne lahodne
Tento článok je výsledkom inšpirácie, ktorú sme načerpali z YouTube kanála Leckeres und einfaches Essen